Legyél őszinte: Te is alábecsülted Margot Robbie-t az elején? Az ausztrál színésznő először a 2013-as A Wall Street farkasa című film trailerével hívta fel magára a figyelmet. Martin Scorsese klasszikusa azonban nem alacsonyította Lapagilát bomba trófeaasszonnyá, ami nagyrészt Robbie alakításának volt köszönhető. Robbie-val Lapagila érdekes, dinamikus és teljes értékű személyiség lett a vásznon. Ez pedig felkeltette Hollywood figyelmét. 

Bizonyos értelemben Robbie munkája a Wall Street farkasa című filmben egy mikrokozmoszban foglalja össze filmográfiáját. A színésznő egyaránt kihívást jelent Hollywood A-listás szőkékre vonatkozó szereposztási konvenciói és a közönség elvárásai számára. Ennek eredményeképpen filmográfiája tele van merész, furcsa és közönségkedvenc darabokkal. A közelgő Barbie című filmje (amelyet Greta Gerwig rendez a Noah Baumbach-kal közösen írt forgatókönyv alapján)is izgalmasnak ígérkezik: sokkal szokatlanabb, kihívóbb és intelligensebb figurát láthatunk majd, mint amire számítanánk. Amíg azonban a megjelenésre várunk, íme Margot Robbie 10 legjobb filmje.

#10

akció | kaland | krimi

Miután Harley Quinn (Margot Robbie) elhagyja Jokert, új fejezet kezdődik az életében. Próbál felhagyni régi életmódjával, és megtapasztalni, milyen átlagosnak lenni. Fekete... több»

A Ragadozó madarakban minden megvan: Harley Quinn, tojásos szendvicsek, egy karrierje csúcsán lévő Ewen McGregor. Cathy Yan áttörést hozó filmje egyformán brutális verekedés és lélegzetelállító vígjáték, egy olyan izgalmasan felépített mozi, mint a hanyag reggeli, amely a cselekményt pörgésben tartja. Ez Margot Robbie legjobb Harley Quinn-filmje, melyben a karaktere lényegi magját alakítja át - de nem rebootolja .  David Ayer "Öngyilkos osztagában" Harley Joker fényes kiegészítője. Egy gyengébb film megkerülte volna ezt a kellemetlen történetet, hogy gyorsabban eljusson az akciójelenetekhez; a Ragadozó madarak nem. Ehelyett Harley szakítása Mr. J-vel okot ad Robbie-nak és Yannak arra, hogy Harley érzelmileg csapongjon, éjszakai klubokban zúzzon, szoros barátságokat kössön, vásároljon egy hiénát, és még mindig rengeteget verekedjen. Mindez nem működne Robbie alakítása és kivételes kaszkadőrmunkája nélkül.
#9

akció | fantasy | kaland | misztikus | sci-fi | vígjáték

HBO Max | Telekom TVGO | TV-ben (Film+, csütörtök 01:33)

Harley Quinn, Bloodsport, Peacemaker és egy szupergonoszokból álló csapat csatlakoznak egy titkos munkacsoporthoz, hogy életük legveszélyesebb küldetésében vegyenek részt.... több»

A képregényfilmek vígasztaló ételek. Néha olyanok, mint egy farmról az asztalra kerülő egészséges falatok; néha pedig zsírosak, mint a sült krumpli a McDonald's-ban. De ritkán jelentenek kihívást. Gyakran éppen ez a lényeg (amikor M. Night Shyamalan szembesítő meditációt készített arról, hogy miért léteznek a szuperhős-narratívák, még a lelkes támogatói is megütköztek). Így nem meglepő, hogy James Gunn "Öngyilkos osztag"-ja, minden ultra-erőszakossága és felületesen durva humora ellenére, a film végére egyfajta meleg takaróvá válik. Az Öngyilkos osztagban szereplő szerencsétlenek, megérdemlik az együttérzést. Ez a film lényege, és ezt könnyű megemészteni. Tudod, mi nem olyan megnyugtató? Margot Robbie Harley Quinnje, aki ebben a filmben a személyes fejlődés árnyalatait tárja elénk. "Az öngyilkos osztag" egy pörgős románcot mutat be Harley és Costa Marte új elnök tábornoka, Silvio Luna (Juan Diego Batto) között. A pár néhány óra alatt flörtöl, majd kiteljesíti kapcsolatát; percekkel később Harley már golyót ereszt Silvio mellkasába. Harley valomása a red flagekről, miközben Luna elvérzik a padlón, a film egyik legmeghatóbb, ugyanakkor legveszélyesebb pillanata. Hat évvel Harley eljátszása után Robbie még mindig új mélységeket tudott találni a karakterben.  
#8

72 Botrány  (2019)

(27) (22)

dráma | életrajzi

Netflix | Telekom TVGO | TV-ben (SuperTV2, csütörtök 01:33)

Az amerikai FOX New hírcsatorna alapítója és egykori vezetője, Roger Ailes (John Lithgow) hajdani műsorvezetője, Gretchen Carlson (Nicole Kidman) úgy döntött, eljött az ideje,... több»

Jay Roach elbeszélése Roger Ailes zaklatási botrányáról nem egy nagy durranás, de sok szempontból nem is kell annak lennie. Életet lehel egy olyan botrányba, amelyet a tudósítók néha lekicsinyeltek, mindez nagyrészt Nicole Kidman, Charlize Theron és Margot Robbie triójának köszönhető, akik Gretchen Carlsont, Megyn Kellyt, illetve Kayla Pospisilt alakítják. Az Oscar-díjas smink, amely minden egyes szereplőt átalakít, figyelemre méltó, de ehhez párosulnak a merész, lélegzetelállítóan visszafogott alakítások. A való világban Roger Ailes elhallgattatta a nőket; a filmvásznon nem.
#7

dráma | thriller

HBO Max

Eugene Evans élete válaszúthoz érkezik. Szeretne eltűnni az álmatag texasi kisvárosból, ám ehhez pénzre van szüksége. Amikor találkozik a sebesült, de gyönyörű... több»

Miles Joris-Peyrafitte minden egyes jelenetet fiatalos túláradással tölt meg, legyen szó a menekülő bankrablót játszó Margot Robbieról vagy a napfényben égő tájak Malick-féle hangulatáról. A film egy expresszionista élmény, minden eleme, a neo-nyugati tendenciáktól Patrick Higgins lendületes, szívből jövő zenéjéig, egy kábításra beállított lézer, amely újra és újra tüzel, amíg a stáblista le nem gördül.
#6

79 A nagy dobás  (2015)

(65) (8)

dráma | életrajzi | történelmi | vígjáték

Netflix | HBO Max | TV-ben (HBO, csütörtök 01:33)

A nagy dobás című filmdráma Michael Lewis azonos című regénye alapján készült. Négy főhőse még időben rájön, hogy a bankok felelőtlen hitelpolitikája révén küszöbön... több»

Sok szempontból Margot Robbie cameója A nagy dobásban magyarázza a film varázsát. Adam McKay 2015-ös krónikája a 2008-as pénzügyi válságról majdnem olyan kiszámíthatatlan, mint a modern pénzügyek. Káoszos tempója teszi korszakalkotóvá, amitől a jövő generációi is izgulni és borzongani fognak. Az sem árt, hogy a filmben egy világszínvonalú gárda játszik, köztük olyan megasztárok, mint Brad Pitt és Christian Bale. De ismét Robbie a film megkérdőjelezhetetlen fénypontja. Amikor a színésznő egy habfürdőből magyarázza el, hogyan működik a másodlagos jelzáloghitelezés a víziótáblán, azzal a szekvencia azonnal ikonikussá válik. A jelenet McKay szkeccsvígjátéki gyökereihez nyúl vissza, miközben egyszerre demisztifikálja és újraalkotja Robbie alapvető vonzerejét. A másfél perces jelenet alatt egyszerre hisztérikus, elragadó és a legokosabb ember a szobában. Kevesen tudták ezt véghezvinni; Robbie-nak sikerült.  
#5

animáció | családi | fantasy | kaland | vígjáték

HBO Max | Netflix | Telekom TVGO

Bea, Thomas és a nyulak egy igazán különleges családot alkottak meg, de valahogy Péter még a legnagyobb erőfeszítései ellenére sem tudja levetkőzni korábbi rossz hírnevét.... több»

Mi történik azokkal a gyerekekkel, akiket a hibáik miatt démonizálnak? A Nyúl Péter 2 időt szakít arra, hogy foglalkozzon ilyen és hasonló kérdésekkel, és közben elmesél egy történetet arról, hogyan érzi magát Péter, amikor a róla szóló gyerekkönyvek nagy sikerré válnak - és gonosztevőként ábrázolják őt.  Mindeközben a Nyúl Péter 2. platformot biztosít mind az élőszereplős, mind a szinkronszínészek számára, hogy a lehető legjobban érezzék magukat - különösen David Oyelowo, az énekes-dalszerző Tim Minchin és Margot Robbie, aki a narrátort és Peter húgát, Flopsy Rabbitot is alakítja. Ha a kicsik még nem állnak készen a "Ragadozó madarakra" vagy Tarantino munkásságára, a "Nyúl Péter 2" kellemes belépő lehet Margot Robbie munkásságába.
#4

83 Én, Tonya  (2017)

(42) (19)

dráma | életrajzi | sportfilm | vígjáték

A kilencvenes évek amerikai médiaeseményeinek egyik legemlékezetesebb és legnagyobb port felkavaró története Tonya Harding, műkorcsolyázóé. A lány pályafutása elképesztően... több»

Az Én, Tonyában a trauma hármas tengely: felemésztő, örvénylő és gyakran becsapóan dicsőséges. Minden egyes ugráshoz, egy zuhanás társul, ami még mélyebbre vág, és mégis visszakényszerülnek utána a jégre, mielőtt bármilyen gyógyulás megtörténhetne. A film fájdalmas és vicces, majdnem olyan, mint maga a korcsolyázás. Craig Gillespie stilizált életrajzi filmje a felületesség miatt kapott sok kritikát, de az "I, Tonya" komoly, mint maga a sportág. A saját sebeit addig tartja elzárva, amíg azok ki nem szivárognak és felszínre nem törnek, épp mint a traumák esetében. Az "Én, Tonya" azonban nem működne Margot Robbie nélkül. Ezt még a kritikusok is elismerik. De ez az elismerés aligha tükrözi azt, amit Robbie Tonya Harding szerepében elért, a korcsolyázni tanulástól kezdve az első Oscar- és Golden Globe-jelöléséig. Előadóművészként ez Robbie karrierjének legjobb munkája, és úgy tűnik, ezt minden érintett tudja. A film minden pillanata Robbie-t támogatja, ahogyan egy jó korcsolyapartnerhez illik. Az "Én, Tonya" bebetonozza Robbie-t, mint olyan színészt, aki látszólag bármit képes elvállalni.
#3

83 Volt egyszer egy Hollywood  (2019)

(60) (40)

dráma | vígjáték

Nem könnyű az állástalan színészek élete a hatvanas évek végén. Hollywood kíméletlenül átalakult; új vezetők, korábban ismeretlen elvárások, s mindezek fejébe már a nők... több»

Quentin Tarantino történelmet akar írni - vagy legalábbis újraalkotni. A második világháborús dráma, a Becstelen brigantyk az igazsággal játszott, míg a Volt egyszer egy Hollywood... teljesen átírta Hollywood történelmét. Rick Dalton nem lehet örökké matinébálvány, ahogy Leo DiCaprio sem, amit a film egy lenyűgöző "The Getaway" remixszel tesz egyértelművé. Ez a tézis minden jelenetnek és szereposztási döntésnek, beleértve Margot Robbie-t Sharon Tate színésznő szerepében, a negyedik falat áttörő érzést kölcsönöz! Robbie-hoz hasonlóan Tate is igazán ígéretes újonc volt. Megbocsátható, ha (legalábbis kezdetben) csalódott vagy, hogy Robbie mint Tate olyan kevés időt kap a képernyőn. Robbie Tarantino filmjének nagy részét azzal tölti, hogy hétköznapi Los Angeles-i életét éli - klubokba jár, élvezi a várost, itt-ott forgat projekteket.  Ez a döntés lehetővé teszi, hogy Sharon Tate-et annak a ragyogó személyiségnek lássuk, aki volt, nem pedig önmaga hasonmásának. És végül, végül, megpillanthatjuk, hogy ki is lehetett volna. Tarantino és Robbie hatalmas érdeme, hogy ezek a látszólag tét nélküli jelenetek menyit javulnak az ismételt megtekintések során. Tate nem tudott elmenekülni az élet fájdalmai elől; a Volt egyszer egy Hollywood... ezt lehetővé teszi.   
#2

85 A Wall Street farkasa  (2013)

(223) (44)

dráma | életrajzi | krimi | szatíra

Cinego | Netflix

Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) becsületes brókerként kezdte karrierjét, mégsem ennek köszönheti, hogy a nyolcvanas évek végére az egyik legnagyobb amerikai brókercég... több»

A Wall Street farkasa a kapzsiság és az amerikai kapitalizmus sodró lendületű krónikája, amely gyakran gonzó pofonvígjátékként is funkcionál. De túlzásai nem túlzások. A film legfelháborítóbb elemei egyenesen Jordan Belfort memoárjából származnak, amelyen a film alapul. A törpedobóverseny, a kábítószeres vezetési jelenet... Mind tény, legalábbis a Time Magazine tényellenőrzői szerint. A fehérgalléros pénzvilágban a túl sok a normális. Mint már említettük, Robbie a film megjelenése előtt többnyire ismeretlen volt. A színésznő felel a film egyik legmerészebb és legemlékezetesebb jelenetért - azért, amikor Leonardo DiCaprio véletlenül csak egy fekete harisnyát és magassarkút viselve talál rá. Ez a pillanat Naomi Lapagila érzelmi intelligenciáját éppúgy megmutatja, mint a testét, és az, hogy Robbie már 23 éves kora előtt felismerte és kiharcolta ezt a pillanatot, korai bizonyítéka volt kiemelkedő színészi képességeinek. A világ leghíresebb színészének főszereplésével készült filmben Robbie ellopja a showt.
#1

86 Időről időre  (2013)

(82) (8)

dráma | fantasy | romantikus | sci-fi | vígjáték

SkyShowtime | HBO Max

Tim Lake (Domhnall Gleeson) élete átlagosan alakul, mígnem 21 évesen megtudja apjától, hogy családja férfitagjai egy rendkívüli képességgel rendelkeznek: képesek az... több»

A legtöbb romantikus vígjáték nem apákról és fiúkról szól; az - sok szempontból - teljesen mellékes lenne. De Richard Curtis még sosem találkozott olyan kihívással, amit ne tudott volna megnyerően szentimentálissá tenni, és a "About Time"-ban egy időutazásos igaz szerelmi sagát a családi kötelékek balladájává alakít át. Ez az egyetlen film, amelyben hagyományosabb módon láthatjuk őt. Charlotte szerepe annyira normális, amennyire Robbie valaha is volt, egy olyan figura, aki szinte teljes egészében a férfi főszereplő kiegészítőjeként működik.  Ez nem épp ideális, ha valaki Robbie úttörőbb próbálkozásaiért rajong, és mégis, a szerep örömteli módon a legtermészetesebb Robbie-t mutatja meg. Nincsenek dialektusok, kevés a tét. Egyszerűen csak egy színész van, aki teljesen ura ömagának és finom adottságainak. Ezért az Időről időre abszolút megéri a rá szánt időt.