Margot Robbie-nak elege van a szexista kérdésekből

A kritikusok által is elismert, sikeres színésznőnek elege van abból, hogy az emberek – akár a sajtó, akár magánszemélyek – a magánéletét feszegető, szexista kérdésekkel bombázzák.

Margot Robbie Hollywood napjaink egyik legsikeresebb színésznője, aki olyan filmeket tudhat maga mögött, mint a vagy Én, Tonya, amiért Oscar-díjra is jelölték, jelenleg pedig Quentin Tarantino sztárokkal megspékelt gigaprojektjén, a Volt egyszer egy Hollywoodon dolgozik, és színésznői karrierje mellett producerként is tevékenykedik – az embereket mégis az érdekli a legjobban, hogy mikor szül már gyereket.

A színésznő 2016-ban ment férjhez angol filmeshez, és azóta folyamatosan ezt a kérdést kapja meg mindenkitől, aminek nem kifejezetten örül. A színésznő jelenleg épp sajtókörúton van Saoirse Ronannel, akivel közös filmjüket, a Két királynőt promótálják, amiben Robbie Erzsébetet alakítja. Aki, mint tudjuk, a nyomás ellenére sosem ment férjhez és gyereket sem szült, holott ez annak idején hatalmas botrányt váltott ki. Azt mégsem kérdőjelezi meg senki, hogy a királynő érdemes volt-e a trónra vagy sem.

Robbie azt szeretné, ha ez a fajta párbeszéd teljes egészében eltűnne, és nem ez lenne a legfontosabb kérdés, amit egy fiatal nőnek fel lehet tenni, mert egyrészt sértő, másrészt felesleges – és ne mondja meg senki, hogy ki mit csináljon a saját testével.