Egy igazán kedves, szórakoztató film érkezik a Netlfixre június 20-án, a Mrs. Harris Párizsba megy. A történet szerint egy özvegy takarítónő az 1950-es évek Londonjában őrülten beleszeret egy divatos Dior-ruhába, és elhatározza, hogy neki is kell egy saját.

A film főszereplője, Ada Harris (Lesley Manville), miután váratlanul háborús özvegyi nyugdíjat kap, Párizsba utazik, hogy megpróbáljon vásárolni egy Dior-ruhát. Belebotlik a Dior 10. évfordulós kollekciójának bemutatójába, és összebarátkozik Andréval, a Dior könyvelőjével (Lucas Bravo, akit az Emily Párizsban Gabrieljeként ismerhetnek a nézők) és Natashával, a Dior modelljével (Alba Baptista). A Dior igazgatója, Claudine (Isabelle Huppert) azonban nehezményezi, hogy Ada betolakodott az haute couture exkluzív világába – és nem is könnyíti meg a dolgát Párizsban.

A Mrs. Harris Párizsba megy megy egy 2022-es történelmi vígjáték-drámafilm, amelyet Anthony Fabian rendezett és gyártott, a forgatókönyvből, amelyet Carroll Cartwrighttal, Keith Thompsonnal és Olivia Hetreeddel közösen írt. A film Paul Gallico 1958-as Mrs. 'Arris Goes to Paris című regényének harmadik filmadaptációja. Érdekesség, hogy több magyar színész is feltűnik a filmben, ilyen Csémy BalázsPáll Zsolt és Végh Péter.

Az Egyesült Államokban a film a nyitóhétvégén 980 moziból 2 millió dollárt hozott. Végül több mint 10 millió dollárt hozott az Egyesült Államokban a mozikban, a Deadline Hollywood „erősnek” nevezte a bevételeket.

A Rotten Tomatoes kritika-gyűjtő weboldalon 175 kritika 94%-a pozitív, 7,4/10-es átlagértékeléssel. A Mafabon a film 82%-ot érdemelt.

Ha felkeltette az érdeklődésed a film, a mafabos adatlapról a Netflix logóra kattintva el is indíthatod, amennyiben van előfizetésed a streamingszolgáltatónál.

dráma | vígjáték

Paul Gallico világszerte népszerű kedvelt regényének új feldolgozása egy takarítónőről az 1950-es évek Londonjában, aki beleszeret Christian Dior haute couture ruhájába, és... több»