A ’80-as évek egyik ikonikus horrorja volt az Evil Dead - Gonosz halott, amely később egy kvázi folytatás-remake formájában még egyszer elkészült. Aztán jött a ’90-es években A sötétség serege, majd 2013-ban a Gonosz halott, amely azon ritka kivételek egyike volt, amikor egy ’80-as évekbeli horrorklasszikus remake-je nem sikerül rosszul. Tavaly pedig elkészült a franchise legújabb felvonása, A gonosz halottak felkelése.

Oké, a címadás gáz, de a film ezzel együtt megpróbálta a lehető leghitelesebben imitálni az evil dead feelinget. A sztori szerint Los Angeles egy lepukkant negyedében egy család – anya, három gyermeke és a húga – egy társasházban reked, amikor földrengés rázza meg a környéket. Az anya két tinédzser gyermeke, Danny és Bridget épp a mélygarázsban voltak, amikor megnyílt a föld és találnak egy rég befalazott helyiséget, abban pedig egy különös könyvet három régi fonográffelvétellel.

A felvételeket egy pap rögzítette még 1923-ban, miközben a különös könyvet, a Naturom Demontót tanulmányozta. Az egyik felvételen elhangzik egy varázsige a könyvből, amely aztán elszabadítja a poklot a társasházban. Az anyát különös gonosz erő szállja meg és a család életére tör.

A filmből valószínűleg sosem válik olyan klasszikus, mint az eredeti Gonosz halott filmekből, de ezzel együtt is egy korrekt próbálkozás. A rendezői széket Lee Cronin foglalta el, aki Sam Raimi (az eredeti filmek alkotója) közreműködésével a forgatókönyvet is maga írta. A fontosabb szerepekben Alyssa Sutherland, Lily Sullivan, Morgana Davies, Gabrielle Echols és Nell Fisher láthatók. Bruce Campbell, az egész franchise ikonikus főszereplője ezúttal nem tűnik fel, de a hangját így is hallhatjuk az egyik fonográffelvételen. Ő az a félkarú fickó, aki a háttérben figyelmezteti a papot, hogy pusztítsa el a könyvet. Nem hivatalos információk szerint egyébként Bruce Campbell ötlete alapján a férfi, akit hallhatunk, maga Ash Williams, aki valahogy visszament az időben…

Ha kedvet kaptál ehhez a sötét horrorhoz, akkor már csak egy élő Netflix-előfizetésre van szükséged. Ennek birtokában a film itteni adatlapján elég csak a platform logójára kattintanod és indul is a vérengzés.

fantasy | horror | sci-fi | thriller

Két testvér története, akiknek újbóli találkozását démoni erők próbálják megakadályozni.