Egy év családon belüli erőszakkal kapcsolatos tanácsadásra ítélték Jonathan Majorst, miután tavaly elítélték volt barátnője, Grace Jabbari bántalmazásáért és zaklatásáért.

Majorsnek egy 52 hetes, személyes programon kell részt vennie Los Angelesben, a jövőben ugyanakkor lehetősége nyílik arra, hogy online vegyen részt az eseményen, mindemellett folytatnia kell a mentálhigiénés terápiát, amelyre korábban jelentkezett.

A bíró emellett állandó védelmet rendelt el Jabbari és Majors között, illetve a két felet eltiltották a kapcsolattartástól. Az ítéletet hétfőn hozta meg Michael Gaffey bíró négy hónappal azután, hogy a színészt bűnösnek találták.

Majors jelenlegi barátnőjével, Meagan Good színésznővel érkezett a bíróságra. Kezet fogott és megölelte családját és támogatóit a tárgyalóterem saját oldalán, majd helyet foglalt ügyvédei, Priya Chaudhry és Seth Zuckerman között.

“Újra meg fogja tenni ezt. Egy másik nőt is bántani fog. Ez egy olyan ember, aki azt hiszi, hogy a törvények felett áll. Nem nyugszom, amíg nem jelent veszélyt. Nem hajlandó elismerni a bűnösséget és vállalni a felelősséget. Továbbra is veszélyt jelent mindazokra, akik körülötte vannak. Láttam a dühét, és nem tud uralkodni rajta” - mondta Jabbari a bíróságon.

Majors-t 2023 márciusában tartóztatták le, miután egy személygépkocsi hátsó ülésén bántalmazta Jabbarit. Majors tagadta, hogy bántalmazta volna a nőt, a tárgyaláson nem tett vallomást, de a védője többször is azt állította, hogy aznap este nem Majors, hanem valójában Jabbari volt a támadó a járműben.

Nem sokkal az ítélet kimondása után Majorst menesztették a Marvel filmes univerzumától, amelyben Kang, a hódítót alakította. A karakter egyébként eddig a Loki című sorozatban és A Hangya és a Darázs: Kvantumánia filmben szerepelt.