Egy Miami Springsben található általános iskola negyedik osztályos tanulóinak vetítette le egy tanár a hazai mozikban is bemutatott Micimackó: Vér és méz filmet.

Nemcsak a szülőket, a közvéleményt is megdöbbentette a tanár “döntése”, miszerint Halloween alkalmából egy horrorfilmet vetített le a diákoknak. “Úgy érzem, teljesen cserbenhagyott az iskola” - jegyezte meg a CBS Newsnak Michelle Diaz, szülő.

Diaz elmondása szerint a filmből közel harminc percet vetítettek le a tanulóknak, noha a felkavaró képek miatt többen korábban is kérték, hogy kapcsolják ki. Az értesülések szerint a gyerekek választották, mit szeretnének megnézni, Diaz szülőként azonban azt is elmondta, hogy nem a gyerekek dolga ezt a döntést meghozni.

“Az Innovatív Oktatási Akadémia tudomására jutott, hogy 2023. október 2-án, hétfőn, egy horrorfilm olyan részletét vetítették le a negyedikeseknek, amely nem volt megfelelő a korosztály számára. Igazgatóságunk azonnal és közvetlenül a tanárral tárgyalta ezt a problémát, és megtette a megfelelő intézkedéseket a diákok biztonsága és jóléte érdekében” - nyilatkozta a CBS-nek az intézmény vezetője, Vera Hirsh.

“Aktívan figyeljük a diákokat, mentálhigiénés tanácsadónk és az igazgató már találkozott azokkal a diákokkal, akik aggodalmukat fejezték ki” - tette hozzá Hirsh.

A film rendezője, Rhys Water a Variety-nek adott tavalyi interjújában elárulta, hogy mindössze 10 nap alatt forgatta le a projektet az angliai Ashdown Forest közelében, a produkció akkora sikert aratott, hogy már készül a folytatás, a Micimackó: Vér és méz 2 a tervek szerint a következő évben jelenik meg.

horror

Egyszer volt, hol nem volt, Micimackó egy békeszerető plüssmackó volt, aki a többi állattal együtt élt az idilli Százholdas pagonyban, és persze a légynek sem tudott... több»