Monica Bellucciról (galériánkban) készült fotó is helyet kapott az elismert olasz fotós, Gian Paolo Barbieri életművét felvonultató kiállításon.

A milánói 29 Arts in Progress galériában most megnyílt kiállítás egyik kulcsfotóján az olasz színésznő látható, amint a Dolce & Gabbana 2000-es kampányához pózol. Monica Belucci egyébként a fotós életéről szóló The Man and The Beauty című dokufilmben is megjelenik többek között Eva Herzigova és Donatella Versace mellett.

“Mindig is szerettem a művészetet, annak minden formáját. Gyermekkorom óta fontos szerepet játszott a színház és a mozi inspiráló ereje. Olvasással, a klasszikus művészet tanulmányozásával, a múlt nagy mestereinek szemlélésével vagy egyszerűen csak azzal, ami a környezetemet megelevenítette, igyekeztem kialakítani a művészi látásmódomat” - mondta korábban Barbieri.

Monica Bellucci egy korábbi interjúban azt nyilatkozta, hogy szeretne méltósággal megöregedni, így az ötvenes éveiben nem megszállottja annak, hogy megőrizze fiatalos alakját.

“50 vagy 60 évesen már nem ugyanazok az igényeid, mint 20 évesen. Megváltozol, mint amikor a kisbabád bejön a szobába, látod, hogy az első dolog ő. Mi jövünk másodikként. Ez más perspektívát ad nekünk” - nyilatkozta a színésznő a Sunday Times Style magazinnak.