A Disney és a 20th Century szerződést kötött a Deliver Me from Nowhere című film finanszírozására és bemutatására, amelyet Scott Cooper (Fekete mise, Halványkék szemek)  ír és rendez, és amelyben A mackó Emmy-díjas sztárja, Jeremy Allen White játssza Bruce Springsteent, életének egy sorsfordító pillanatában.

A személyes démonokkal küszködő és épp a globális szupersztárrá válás útjára lépő Springsteen megírta és rögzítette a Nebraskát, az 1982-es albumot, amely Joni Mitchell Blue című albumával verseng a közelmúlt zenetörténetének egyik érzelmileg legnyersebb, legsötétebb és legőszintébb albuma címért. Itt veszi fel a fonalat az életrajzi film.

A forgalmazó várhatóan az A24 lesz, a forgatás pedig várhatóan idén ősszel kezdődik. 

Hogy jön a képbe a Disney?

A Disney élőszereplős részlege túlságosan erősen és túl sokáig támaszkodott az animációs klasszikusok és a Disney parkok látványosságainak élőszereplős átültetésére. Az, hogy most egy ilyen filmhez társulnak, valószínűleg ennek a stratégiának a megváltoztatását jelenti az eredeti filmek irányába.

Hogyan született meg a film terve?

Springsteen régi menedzsere, Jon Landau egy Marc Maron (innen is ismerős lehet: GLOW)-podcastban megdicsérte Warren Zanes könyvét. Eric Robinson [a film egyik producere] pedig, akit néhai bátyja ismertetett meg az ominózus albummal és Springsteen zenéjével, elolvasta a könyvet, majd Goldsmith-Vein-nel [a másik fő producer] együtt bevonta Scott Cooper rendezőt a folyamatba [Cooper adaptálta a könyvet és rendezi majd a filmet], végül találkoztak Springsteen-nel és Landau-val. Springsteen és Landau aktívan részt vesznek a projektben.

A Nebraska album sztorija

A Nebraska akkor kezdett formát ölteni, amikor Springsteen és az E Street Band a Born in the USA című nagy sikerű albumának számait rögzítette. Sok egzisztenciálisan meggyötört férfi és nő számára, akik bántalmazó szülőkkel és depresszióval nőttek fel, Springsteen volt a fény az éjszakában, aki segített feldolgozni a múltat... Springsteen korai fellépései során nagyon személyes történeteket mesélt saját életéről és küzdelmeiről.

Korának elsőszámú énekeseként, szövegírójaként és dalszerzőjeként munkásságára rányomja bélyegét a depresszióban szenvedő apa általi neveltetése, melynek következtében ő maga is depresszióval küzdött. Ezeket az érzéseket próbálta feldolgozni 1982-ben, és ebből a sötétségből sokat öntött a Nebraskába.

A "Nebraska" dalait úgy írta, hogy nem igazán egy nagyközönségnek szánt albumot készít majd belőlük. Egy egyszerű négysávos magnóval rögzítette, egyedül egy hálószobában, egy házban, amelyet Colts Neckben, NJ-ben bérelt.

A számok, amelyek az albumon megszólalnak, mind szerencsétlen sorsú, sorsfordító döntéseket hozó karakterekkel foglalkoznak. Ilyen az "Atlantic City", az "Highway Patrolman", a "State Trooper". A kilenc dal mindegyike klasszikusnak és egyfajta meghatározó statement szerzeménynek számít.