Nem talált kihívóra A lány a vonaton

Némileg a várakozások alatt teljesített, de így is könnyedén behúzta az első helyet Emily Blunt thrillere.

A lány a vonaton végzett a hétvégi amerikai bevételi toplista élén. A Paula Hawkins bestsellerén alapuló film 24,7 millió dollárt kaszált az Államokban, míg a nemzetközi piacon további 16,5 milliót zsebelt be. Bár az elemzők ettől némileg magasabb bevételeket vártak, de Matthew hurrikán és a lehangoló kritikák (a RottenTomatoes-on 44 százalékon áll a produkció) minden bizonnyal hatással voltak a végösszegre.

Ami a premierfilmeket illeti a The Birth of a Nation mindössze 7,1 millióval nyitott. A Sony egyértelműen többet várt, de a hype-nak nem feltétlenül tett jót Nate Parker rendező nemierőszak-botránya. Nem kezdett túl erősen a Szívek szállodája sztárjának új filmje, a Életem legrosszabb éve sem. A Lauren Graham nevével fémjelzett vígjáték 6,9 milliós bevétellel zárta a hétvégét.

Ami a korábbi premiereket illeti, a Tim Burton új alkotása, a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei újabb 15 millióval növelte eddigi bevételeit, de az már a premier második hetén világossá vált, hogy az anyagi bukás elkerülhetetlen. Erre a sorsra jutott Mark Wahlberg új filmje, a Mélytengeri pokol is, mely a kiváló kritikák ellenére világszerte eddig 'mindössze' 66 milliót keresett, ami a 110 milliós büdzsé mellé meglehetősen sovány eredménynek számít.

A hétvége egyik szenzációja a Szenilla nyomában újabb rekordja volt, ugyanis az animációs film bevételei világszerte átlépték a 1 milliárd dollárt. A Disney joggal ünnepelhet, ugyanis ez már a harmadik 2016-is filmje, mely egy milliárd felett keresett.