'Nem voltam boldog': Ridley Scott elárulta, soha nem kérték fel az Alien és a Szárnyas fejvadász folytatásának rendezésére

Ridley Scott elárulta, hogy valójában soha nem kérték fel A nyolcadik utas: a Halál és a Szárnyas fejvadász filmek folytatásainak rendezésére, mivel akkoriban feltörekvő filmes volt.

“Nagyon lassan hagytam magam mögött a startkövet. Úgy értem, meg kellett volna csinálnom az Alien és a Szárnyas fejvadász folytatását. De annak idején nem akartam újra belevágni, így jött a képbe James Cameron majd David Fincher” - mondta korábban a rendező az Empire magazinnak.

Scott saját bevallása szerint sajnálja, hogy Denis Villeneuve helyett nem ő csinálta meg a Szárnyas fejvadász 2049-et, helyette pedig az Alien: Covenant munkálataiba vágott bele, így most ezt a hibát nem szeretné elkövetni a Gladiator II esetében, amely az idei évben debütál a mozikban.

“Két franchise szerzője vagyok. A legtöbb hollywoodi rendező nem engedi el az ilyesmit csak úgy. Viszont soha nem kértek fel a folytatásra, elhiheted, hogy ettől nem voltam valami boldog” - mondta a rendező a Vanity Fair magazinnak adott legfrissebb interjújában.

Augusztusban viszont érkezik az Alien: Romulus, amelyet ezúttal Fede Alvarez rendezett, aki azt is elárulta, hogy már megmutatta Scottnak a kész vágást, akinek sikerült elnyernie a tetszését.

horror | sci-fi

Egy fiatalokból álló űrgyarmatosító csapat kutatásra indul egy elhagyott űrállomásra, de közben az univerzum legfélelmetesebb életformájával szembesülnek. több»