Netflix: A 10 legjobb új sorozat az elmúlt évből, melyeket nem lehet megunni

A mai toplistánkban bemutatjuk azt a 10 Netflix-eredetit - a Balhétól a One Piece-ig -, amelyek 2023-ban és 2024-ben debütáltak és igazán sikeresekké váltak, elég rövid idő alatt.

A sorozatokat a mafab közösség által adott pontszámok alapján állítottuk sorba a legkevesebb pontszámot kapottól a legtöbbet elértig.

A Netflix-eredetik rövid története

A Netflix igazi #gamechangerré vált, amikor 2007-ben a DVD-k postai úton zajló kölcsönzéséről áttértek arra, hogy a műsorokat egyenesen a tévénkre küldjék.

Majd jött a következő nagy ugrás, amikor világossá tették: ők bizony nem elégednek meg azzal, hogy más produkciós cégek filmjeit és tévésorozatait streameljék! Saját, eredeti műsorok készítését célozták meg, abban a reményben, hogy meghatározó stúdióvá válnak a piacon.

Nos, mostanra elmondhatjuk, hogy megtették, amit tudtak és csupán néhány éven belül az eredeti műsorok erőművévé váltak, köszönhetően a hatalmas költségvetésnek és annak, hogy igent tudtak mondani néhány szokatlan ötletre, amelyekből a Netflix legjobb sorozatai lettek.

Természetesen a tömeges gyártás miatt be-becsúszik egy-egy gyengébb cím, de nagy általánosságban elmondható, hogy a Netflix-eredetik hoznak egy megbízható, időnként pedig kifejezetten kiemelkedő színvonalat.

Hol nézheted őket?

Ha pedig van Netflix előfizetésed, elég csak az alábbi műsorok mafab adatlapjára menned és ott a Netfliy ikonra kattintanod, hogy elinduljon a lejátszás. Neked melyik a kedvencek ezek közül?

#10

71 Egy nap  (2024)

(7)

dráma | romantikus | vígjáték

Netflix

Emma és Dexter az érettségi estéjén találkoznak először. Holnap már külön utakon kell járniuk. több»

Az Anne Hathaway és Jim Sturgess főszereplésével készült 2011-es film feldolgozásként az új széria mélyen belemerül Dexter Mayhew (akit ezúttal Leo Woodall alakít) és Emma Morley (Ambika Mod) életébe, akik 1988. július 15-én, az érettségi napján találkoznak először. A páros megegyezik, hogy inkább barátok maradnak, mintsem párkapcsolatba kezdjenek - hiába alakul ki köztük azonnali vonzalom -, mivel tudják, hogy másnap elutaznak. Ennek ellenére nem tudnak nem gondolni egymásra, és ahogy telnek az évek, és egyre inkább eltávolodnak egymástól, de minden év július 15-én találkoznak. A sorozat  20 éven keresztül követi mindkettőjüket ugyanazon a napon, azon a bizonyos július 15-én, ahogyan ki-be járnak egymás életében... 
#9

dráma | életrajzi | történelmi

Netflix

A Bridgerton előzménye Charlotte királynő felemelkedése és hatalomra jutása köré épül, és azt meséli el, hogy a fiatal királynő és György király házassága hogyan alakult... több»

A Vajákkal ellentétben ez a spin-off talán még jobb is, mint az eredeti sorozat. A Shondaland fűzős, 19. századi szappanoperás világa hangsúlyt kap, amikor a sorozat visszautazik az időben, hogy megismerjük Charlotte eredettörténetét, akit India Amarteifio alakít. Szívszorító tudni, hogyan alakul a páros sorsa (Corey Mylchreest lép be György király fiatalabbik változataként).
#8

dokumentum

Netflix

Steven Spielberg és csapata az élet négymilliárd éves földi útjának hihetetlen történetét mutatja be ebben a sorozatban. több»


Szereplők: Morgan Freeman
Ebben a Morgan Freeman narrációjával és Steven Spielberg executive produceri felügyelete alatt készült dokumentumfilm-sorozatban minden epizód egy-egy korszakra összpontosít, ahol lenyűgözően részletes számítógépes grafikával teremtik újra, milyen lehetett az élet. Néha nehéz eldönteni, hogy mi az, ami a valódi élővilágról készült felvétel, és mi az, ami nem. E lenyűgöző technológia segítségével a nézők láthatják, hogyan fejlődött az élet évmilliók során ebben a rendkívül szórakoztató produkcióban.
#7

68 Éjjeli ügynök  (2023)

(20)

akció | dráma | politikai | thriller

Netflix

Egy alacsony beosztású FBI-ügynök, Peter Sutherland a Fehér Ház alagsorában dolgozik, és egy olyan telefont kezel, amely soha nem csörög; egészen addig az éjszakáig, amikor... több»

Ez a fordulatos akciósorozat koncepciójával és kivitelezésével nyílegyenesen lő. Nem próbálja újra feltalálni a thriller kereket, ehelyett arra koncentrál, hogy az üldözések, ökölharcok és fegyverforgatás a lehető legintenzívebb legyen, miközben a kemény fordulatoktól a nézők állkapcsa a földön landol. A középpontban Peter Sutherland FBI-ügynök, a bombakereső hős áll, aki a Tippy Top szupertitkos egységhez kerül, ahol az a feladat hárul rá, hogy felvegye a telefonjukat, ami alig csörög. Amikor mégis, az belevonja őt egy potenciális összeesküvésbe, amelyben egy magasan beosztott tégla, egy befolyásos technológiai vállalkozó is szerepet játszik, amelyet vagy meghiúsítanak, vagy talán valójában nem is létezik.
#6

76 Balhé  (2023)

(10) (2)

dráma | vígjáték

Netflix

Két ember története, akik hagyták, hogy egy közúti incidens belefúródjon az elméjükbe, és lassan feleméssze minden gondolatukat és cselekedetüket. több»

Közúti dühöngés: nem kifizetődő. Két elégedetlen főszereplő életét egyetlen apróság puszta őrületté változtatja, miközben Ali Wong és Steven Yeun az emberi érzelmek teljes spektrumát adagolja nekünk. Ők ketten a valóságos poklot élték át (és a testük fizette meg az árát), miközben forgatták ezt a projektet, ami egyben lecke is, hogy ne együnk véletlenszerűen bogyókat, bármi legyen is az. Ez két értékes életre szóló lecke egy sorozatban, és valahogy a sorozat olyan adrenalintól fűtött utazásra hív, hogy nem fogod tudni abbahagyni a nézést, szóval szánj egy kis időt a bingingre.
#5

78 A diplomata  (2023)

(7) (4)

dráma | politikai | thriller

Netflix

Egy nemzetközi válság kellős közepén Kate Wyler, a karrierdiplomata olyan magas rangú munkakörbe kerül, amelyre nem alkalmas, és amely súlyos következményekkel jár... több»

Russell itt egy karrierje miatt elfoglalt diplomatát alakít, aki egy bonyolult házassággal is küzd. Kém vagy sem, ez a sorozat még mindig ugyanabban a hús-vér, mainstream-vonzó arénában helyezkedik el, mint a hasonló hangvételű Az éjszakai ügynök, de sokkal erősebb alakításokkal.
#4

81 One Piece  (2023)

(11) (3)

akció | fantasy | kaland | vígjáték

Netflix

Eiichiro Oda betselling adatpációjának élőszereplős feldolgozása a Netflixen. több»

A rendkívül népszerű anime élőszereplős adaptációjában a One Piece Monkey D. Luffyt (Ińaki Godoy) követi, aki szűk csapatával a címadó kincset keresi, amely a "kalózok királyává" teheti. A One Piece nagy sikert aratott, és már zöld utat kapott a második évad, köszönhetően a szeretett animációs sorozat remek adaptációjának és színes karaktereinek.  
#3

83 Testek  (2023)

(12) (1)

dráma | krimi | történelmi

Netflix

Négy nyomozó története négy különböző londoni korszakban, akik ugyanabban a gyilkossági ügyben nyomoznak. több»

A Testek című izgalmas brit drámában négy nyomozó négy különböző korszakban próbálja megoldani pontosan ugyanazt a gyilkosságot. Nagy-Britannia sorsa múlik azon, hogy megtalálják-e a választ ebben a zavaros történetben. Mivel a Testek egy limitált sorozat, az utolsó epizóddal lezárja a történetét, így tökéletes választás azoknak, akik nem szeretik, ha a rejtélyek évadról évadra elhúzódnak.
#2

89 Griselda  (2024)

(6) (2)

dráma | életrajzi | krimi

Netflix

Griselda Blanco, az odaadó anya élete, aki a történelem egyik legjövedelmezőbb kartelljét hozta létre. több»

A Narcos alkotóinak lebilincselő életrajzi sorozatában Sofia Vergara erőteljes alakítást nyújt Griselda Blancóként, a valódi "kokain keresztanyaként". Hat epizódon keresztül követhetjük Blanco felemelkedését a drogkereskedelem csúcsára, kezdve a korai kolumbiai életétől egészen a floridai Miamiban töltött évekig, ahol olyan kegyetlenné vált, hogy Blanco egyike lett azon keveseknek, akik félelmet keltettek Pablo Escobarban is.
#1

akció | animáció | kaland

Netflix

Az Edo-korabeli Japánban egy kardforgató mester álruhában él, és bosszúra készül. több»

A Blue Eye Samurai alig egy hónapja jelent meg, és máris a "Best Of" listák élére ugrott, köszönhetően úttörő animációjának és remek bosszútörténetének. A történet középpontjában Mizu (Maya Erskine), egy női harcos áll a 17. századi Japánban. Nőként Mizutól elvárják, hogy a helyén maradjon, ő azonban mindent megtesz, és szövetségeseket gyűjt maga mellé ebben a vizuálisan lenyűgöző animációs történetben.