Netflix: A 20 legjobb eredeti karácsonyi film, amivel ünnepi hangulatba kerülhetsz

A Netflix az elmúlt néhány évben karácsonyi és ünnepi témájú filmek egész sorát adta ki, és mi megadtuk a végleges rangsort, hogy mit érdemes megnézni... és mit lehet kihagyni!

Mivel gyorsan közelednek az ünnepek, rengeteg filmet találsz, amelyekkel ünnepi hangulatba kerülhetsz, és rengeteg híres arc is szerepel a kínálatban, köztük Vanessa Hudgens vagy a legendás páros Kurt Russell és Goldie Hawn és még sokan mások.

Ezen kívül Lindsay Lohan Karácsonyi románc és Freddie Prinze Jr. Karácsony veled című filmje is szerepel a listán. Mindkettő ebben a hónapban jelent meg.

Te szereted ezeket a típusú karácsonyi filmeket?

#20

56 Behavazva  (2019)

(7)

romantikus | vígjáték

Netflix | HBO Max

Karácsony éjszakáján egy kisvárosban a hóvihar összehoz egy csapat fiatalt.  több»

Amikor karácsony este hóvihar csap le egy középnyugati kisvárosra, egy csapat végzős gimnazista találja meg újra barátságait és szerelmeit, amelyek összeütköznek egy eltévedt popsztár, egy ellopott hordó, egy csapat versenytáncos, egy titokzatos, alufóliába burkolt nő és egy epikus parti miatt a helyi Waffle Townban. Karácsony reggelére semmi sem lesz ugyanolyan, mint azelőtt.
#19

családi | kaland | romantikus | vígjáték

Netflix

Sophie híres író az Egyesült Államokban. Skóciába utazva azon kapja magát, szívesen vásárolna egy kastélyt - viszont a szőrszálhasogató tulajdonos egy skót herceg, aki nem... több»

A híres írónő, Sophie Brown (Brooke Shields) Skóciába utazik abban a reményben, hogy megvásárolhat egy saját kis kastélyt, de a tüskés tulajdonos, Myles herceg (Cary Elwes) nem szívesen adja el otthonát egy külföldinek. A kompromisszum keresén dolgozó páros állandóan vitatkozik, de lehet, hogy többet találnak, mint amire számítottak.
#18

romantikus | vígjáték

Netflix

Egy merész riporter álruhát ölt és dadusnak jelentkezik a jóképű herceg otthonába. Meg is kapja az állást, ahol azonban rövidesen fülig belezúg a hercegbe. A gond pedig az,... több»

Ebben az elragadó ünnepi románcban egy New York-i újságírónő (Rose McIver) karácsonykor Kelet-Európába utazik, hogy egy hercegről (Ben Lamb) tudósítson, akit hamarosan országa királyává koronáznak.
#17

84 Karácsonyi krónikák  (2018)

(11) (5)

családi | fantasy | kaland | vígjáték

Netflix

A testvérpár, Kate és Teddy Pierce idén meg akarják lesni a Télapót, ám a csíny végül olyan kalandokba sodorja őket, amelyekről a legtöbb gyerek még csak álmodni sem mert... több»

A film testvérpár, Kate (Darby Camp) és Teddy Pierce (Judah Lewis) történetét meséli el, akiknek karácsony esti terve, hogy elkapják a Mikulást (Kurt Russell) a kamerával, egy olyan váratlan utazásba torkollik, amiről a legtöbb gyerek csak álmodhat. Miután megfigyelik a Mikulás érkezését, beosonnak a szánjába, balesetet okoznak vele, és majdnem kisiklatják a karácsonyt. Ahogy a vad éjszaka kibontakozik, Kate és Teddy együtt dolgoznak a Télapóval és hűséges manóival, hogy megmentsék a karácsonyt, mielőtt túl késő lenne.
#16

romantikus

Netflix

Egy chicagói lány és egy arisztokrata egymás szakasztott másai, és mind a ketten vágynak egy kicsit a másik életére.  több»

Egy héttel karácsony előtt Margaret, Montenaro gyönyörű hercegnője (Vanessa Hudgens) helyet cserél Stacyvel (szintén Hudgens), egy chicagói "közemberrel", aki pontosan úgy néz ki, mint ő. Egy varázslatos Mikulás-segítő segítségével Margaret beleszeret Stacy jóképű munkatársába, míg Stacy Margaret vőlegényébe, a daliás hercegbe.
#15

56 Szinglilét  (2021)

(4)

dráma | romantikus | vígjáték

Netflix

Peternek elege van abból, hogy családja örök szinglinek tartja, így a közelgő karácsonyi ünnepekre felkéri egy barátját, Nicket, hogy mutathassa őt be párjaként szülei előtt. több»

Peter (Michael Urie) kétségbeesetten próbálja elkerülni, hogy családja elítélje örökös szingli státuszát, ezért meggyőzi legjobb barátját, Nicket (Philemon Chambers), hogy csatlakozzon hozzá az ünnepekre, és tegyenek úgy, mintha mostantól kapcsolatban élnének. Ám amikor Peter édesanyja (Kathy Najimy) vakrandit szervez neki a jóképű edzőjével, Jamesszel (Luke Macfarlane) - a terv balul sül el.
#14

dráma | fantasy | kaland | romantikus | vígjáték

Netflix

Egy varázslatnak köszönhetően egy középkori lovag, Sir Cole (Josh Whitehouse) Ohió utcáin találja magát. Egy elragadó tanárnő, Brooke (Vanessa Hudgens) személyében talál... több»

Miután egy varázslónő a középkori lovagot, Sir Cole-t (Josh Whitehouse) az ünnepek idején a mai Ohio államba küldi, a fiú összebarátkozik Brooke-kal (Vanessa Hudgens), az okos és kedves természettudomány-tanárnővel, aki kiábrándult a szerelemből. Brooke segít Sir Cole-nak eligazodni a modern világban, és segít neki felfedezni, hogyan teljesítse titokzatos, egyetlen igaz küldetését - az egyetlen tettet, amely hazaviszi őt. De ahogy ő és Brooke egyre közelebb kerülnek egymáshoz, Sir Cole azon kezd el gondolkodni, vajon mennyire akar visszatérni a régi életébe.
#13

73 Karácsonyi krónikák 2  (2020)

(10) (4)

családi | fantasy | kaland | vígjáték

Netflix

Kate (Darby Camp) újra izgalmas kalandba keveredik. Bár az idei karácsonynak a családi béke jegyében kellene telnie, a lázadó kamaszlány nem hajlandó elfogadni anyja új párját,... több»

Két év telt el azóta, hogy a testvérek, Kate (Darby Camp) és Teddy Pierce (Judah Lewis) megmentették a karácsonyt, és sok minden megváltozott. Kate, aki ma már cinikus tinédzser, vonakodva tölti a karácsonyt Cancúnban az anyja új barátjával és annak fiával, Jackkel (Jahzir Bruno). Mivel Kate nem hajlandó elfogadni családjának ezt az új változatát, úgy dönt, hogy elszökik. Amikor azonban egy Belsnickel nevű titokzatos, mágikus bajkeverő azzal fenyegetőzik, hogy elpusztítja az Északi-sarkot és végleg véget vet a karácsonynak, Kate és Jack váratlanul belekeveredik egy új kalandba a Mikulással (Kurt Russell).
#12

családi | musical

Netflix

Egy megkeseredett női "Scrooge" azt tervezi, hogy eladja kisvárosát, függetlenül attól, hogy milyen következményekkel jár majd ez az ott élő emberekre.  több»

Egy gazdag és undok nő, Regina Fuller, apja halála után visszatér kis szülővárosába, hogy mindenkit kilakoltasson, és eladja a földet egy bevásárlóközpont-fejlesztőnek - pont karácsony előtt. Miután azonban meghallgatja a helyi lakosok történeteit, újra kapcsolatba kerül egy régi szerelmével, és elfogadja egy valódi angyal útmutatását, Regina kezd megváltozni. Ez a történet a családról, a szeretetről szól, és arról, hogy egy kisváros karácsonyi szelleme még a leghidegebb szívet is képes felmelegíteni. A főszerepekben Dolly Parton, Christine Baranski, Jenifer Lewis, Treat Williams, a rendező és koreográfus a háromszoros Emmy- és Golden Globe-díjas Debbie Allen. 14 eredeti dallal, Dolly Parton zenéjével és szövegével.
#11

60 Karácsony veled  (2022)

(4)

romantikus | vígjáték

Netflix

Egy popsztár története, aki úgy érzi, hogy kiégett a karrierjében, és egy kisvárosba menekül, ahol nem csak inspirációt, de szerelmet is talál. több»

A karrierjét kiüresedettnek érző popsztár, Angelina megszökik, hogy teljesítse egy fiatal rajongója kívánságát egy New York-i kisvárosban, ahol nemcsak a karrierje újjáélesztéséhez talál inspirációt, hanem az igaz szerelemhez is.
#10

77 A szerelem illata  (2021)

(24) (2)

romantikus | vígjáték

Netflix

Egy nő elutazik online megismert udvarlója szülővárosába, hogy meglepje karácsonyra, de rádöbben, hogy egy másik férfi várja, aki átverte őt. A férfi megpróbálja rávenni,... több»

Egy Los Angeles-i lány, akinek nincs szerencséje a szerelemben, beleszeret egy keleti parti srácba egy társkereső alkalmazáson, és úgy dönt, hogy meglepi őt az ünnepekre, ám kiderül, hogy a lányt becsapták. Ez a könnyed romantikus vígjáték a lány próbálkozásának krónikája, hogy visszaszerezze a szerelmet.
#9

59 Karácsonyi románc  (2022)

(5) (4)

romantikus | vígjáték

Netflix

A karácsony előtti napokban egy fiatal, frissen eljegyzett örökösnő síbalesetet szenved. Miután amnéziát diagnosztizálnak nála, a jóképű szállástulajdonos és lánya... több»

Egy frissen eljegyzett, elkényeztetett szállodaörökösnő (Lindsay Lohan) síbalesetet szenved, teljes amnéziába esik, és a karácsony előtti napokban egy jóképű, munkáslodge-tulajdonos (Chord Overstreet) és annak koraérett lánya gondjaira bízza magát.
#8

családi | dráma | romantikus | vígjáték

Netflix

Margaretnek ismét segítségre van szüksége, hogy több időt tölthessenek együtt Kevinnel még a koronázás előtt. Vajon sikerül-e újra szerepet cserélniük Stacy-vel, vagy az új... több»

Amikor Margaret hercegnő váratlanul megörökli a montenarói trónt, és nehéz helyzetbe kerül Kevinnel, az ő hasonmásán, Stacy-n múlik, hogy megmentse a helyzetet, mielőtt egy új hasonmás, a partiarc Fiona meghiúsítja a terveiket.
#7

családi | dráma | romantikus | vígjáték

Netflix

Ellopják a hercegnő egyik relikviáját, ezért Margaret királynő és Stacy hercegnő Fiona segítségét kéri, aki Margaret unokatestvére. Fiona szövetségese egy férfi a múltból,... több»

Amikor egy felbecsülhetetlen értékű ereklyét ellopnak, Margit királynő és Stacy hercegnő Margit merész, hasonmás unokatestvérének, Fionának a segítségét kérik, aki egy múltjából ismert, daliás, titokzatos férfival szövetkezik, hogy visszaszerezze azt... újra fellobbantva egy izgalmas karácsonyi románc szikráit, és egy nagyon váratlan cserét eredményezve.
#6

dráma | romantikus

Netflix

Már egy év telt el azóta, hogy Amber segített Richardnak, hogy megtarthassa a trónját. Most esküvői terveket dédelgetve tér vissza Aldoviába, de jelleme nem igazán illik bele a... több»

Egy évvel azután, hogy Amber (Rose McIver) segített Richardnak (Ben Lamb) megszerezni a koronát, királyi esküvőre készülnek - de terveik veszélybe kerülnek, amikor Amber megkérdőjelezi, hogy alkalmas-e királynőnek, Richard pedig politikai válságba kerül, ami nemcsak az ünnepi szezont, hanem a királyság jövőjét is veszélyezteti.
#5

72 Alkalmi randevú  (2020)

(11) (5)

romantikus | vígjáték

Netflix

Sloane és Jackson utálják, hogy egyedül kell lenniük az ünnepségeken, ahol állandóan el kell viselniük rokonaik ítélkezését. Amikor a két idegen találkozik, megfogadják,... több»

Sloane (Emma Roberts) és Jackson (Luke Bracey) utálják az ünnepeket. Állandóan szingliként találják magukat, a gyerekek asztalánál ülnek, vagy kínos randevúkra kényszerülnek. De amikor ez a két idegen találkozik egy különösen rossz karácsonykor, egyezséget kötnek, hogy a következő évben minden ünnepi alkalomra egymás "holidate-je" lesznek. Mivel kölcsönösen megvetik az ünnepeket, és biztosítják egymást arról, hogy nincs romantikus érdeklődésük a másik iránt, egymás tökéletes plusz egy főjévé válnak, ami néhány vidám és provokatív csínytevéshez vezet. Azonban, ahogy az abszurd ünnepek éve a végéhez közeledik, Sloane és Jackson rájönnek, hogy mindaz, amit utálnak megosztani, váratlanul olyasvalaminek bizonyulhat, amit mégiscsak szeretnek megosztani - egymással.
#4

vígjáték

Netflix

Egy ambíciózus örökösnek kézbesítenie kell elhunyt édesapja karácsnyi lapját a férfi volt szeretőjének Snow Falls-ba. Az útat egy hóvihar nehezíti meg, így a hősnő a... több»

Egy fiatal nőnek karácsonyi üdvözlőlapot kell eljuttatnia a család egyik barátjának, hogy igényt tarthasson az örökségére. Útközben megtanulja az ünnep igazi jelentését, amikor egy hóviharban egy fogadóban ragad. Eliza Taylor, Jake Lacy és Andie MacDowell főszereplésével (a hazai Netflixen jelenleg nem elérhető).
#3

81 Karácsony a vadonban  (2019)

(4) (2)

dráma | romantikus | vígjáték

Netflix

Az afrikai utazás előestéjén elhagyott nő egyedül utazik a szafarira, ahol megismerkedik egy elefántvédővel.     több»

A manhattani Kate Conrad (Kristin Davis), hogy fia főiskolára távozása után is jókedvű maradjon, "második nászútra" utazik férjével. Ahelyett, hogy megköszönné neki, a férfi hirtelen véget vet a kapcsolatuknak; a cserbenhagyott Kate Afrikába utazik egy szafarira egyedül. Egy zambiai kitérő során segít pilótájának, Derek Hollistonnak (Rob Lowe) megmenteni egy elárvult elefántbébit. Egy helyi elefántmenhelyen ápolják az állatot és Kate karácsonyig meghosszabbítja ottlétét. Távol az otthoni modern luxustól, Kate a fenséges állatok és a táj közepette újra magára talál. Az új környezet iránti szeretete talán a férfira is kiterjed, aki osztozik az utazásában.
#2

romantikus

Netflix

Aldovia lakói igazán emlékezetes karácsonynak néznek elébe, hamarosan ugyanis megérkezik a királyi baba. Amber és Richard egy távoli királyságból érkező uralkodópárt lát... több»

Aldoviában karácsony van, és egy királyi baba érkezik! Amber és Richard egy távoli királyság királyi családtagjait látják vendégül, hogy megújítsák a szent fegyverszünetet, de amikor a szerződés eltűnik, a béke veszélybe kerül, és egy ősi átok fenyegeti a családjukat.
#1

dráma | romantikus

Netflix

A küszködő, de tehetséges fotós egy régi adventi naptárat örököl, ami megjósolja a jövőt. De vajon a szerelemhez vezető utat is megmutatja? több»

Egy nehéz sorsú, de tehetséges fotós (Kat Graham) örököl egy antik adventi naptárat, amelynek tartalma megjósolni látszik a jövőt. Vajon ez a varázslatos naptár elvezeti őt a szerelemhez ebben az ünnepi szezonban?