Netflix: Csak ma 5(!) kihagyhatatlan újdonság került fel a platforma (május 2., 2024)

Olyan filmek érkeznek, mint a Talpig férfi, a Barbár és a neandervölgyiekről szóló, Patrick Stewart által narrált doku!

Szóval a hétvége előtt újabb jó műsorok futnak be, amiket érdemes felvenni a listádra! 

Ha pedig azonnal néznéd őket és van előfizetésed a szolgáltatóhoz, elég csak a kiválasztott film mafab adatlapján található "Hol nézheted" fülig legörgetni, kattinta a streaming ikonra és máris élvezheted az otthoni filmezést!

Jó szórakozást!

#5

36 Talpig férfi  (2024)

(4)

dráma

Netflix

A sorozat története egy atlantai ingatlanmogult követ nyomon, aki csőddel néz szembe, így megpróbálja megvédeni birodalmát azoktól, akik megpróbálnak tőkét kovácsolni a... több»

David E. Kelley legújabb, érzelmileg is magával ragadó, sodró lendületű, egyszerre nyomasztó, izgalmas és rengeteg kérdést felvető drámasorozatát, melyet az A Man in Full című regényből készített és melynek főbb szerepeiben olyan színészeket láthatunk mint, Jeff Daniels, Tom Pelphrey, Lucy Liu és Diane Lane. Az A Man in Full a néhai Tom Wolfe The New York Times bestseller regénye alapján készült. A sztori: Amikor az atlantai ingatlanmogul Charlie Croker (Daniels) hirtelen csődbe megy, politikai és üzleti érdekek ütköznek, miközben megvédi birodalmát azoktól, akik megpróbálnak tőkét kovácsolni a bukásából.
#4

animáció

Netflix

Egy átlagos középiskolás diák, Bon egy időutazó ügynökcsapat tagja lesz, akinek az a feladata, hogy megmentse az emberek életét olyan történelmi események során, amelyek a... több»

Fujiko F. Fujio Time Patrol Bon című sci-fi mangája, amely 1978 óta folytatásokban jelent meg, 2024-ben kapja meg első animációs sorozatát a Netflixen. A sci-fi történet egy Bon nevű középiskolás diákról szól, aki egy véletlen folytán az Időjárőrség tagjává válik, és megmenti azokat, akik szerencsétlen halált haltak, de a történelem menetét nem változtatják meg jelentősen. Egyiptomtól a piramisok építésének idején, a Tian Shan-hegységtől a Selyemút felett, egészen a jura korszakig, amikor a dinoszauruszok éltek... A produkcióért a BONES felel, az az animációs cég, amely többek között a My Hero Academia mögött áll, és amelynek rajongói szerte a világon vannak. A rendező Masahiro Ando, aki a karakterek finom ábrázolásáról ismert olyan alkotásokban, mint a "Hanasaku Iroha". A zenét Michiru Ōshima szerezte, aki a történelmi drámáktól az animációs tévésorozatokig számos területen tevékenykedik.
#3

dráma | életrajzi | zenés

Netflix

Egy harmincéves történet Giannáról a gyermekkortól, életének és pályájának gyökereitől kezdve egészen a felszenteléséig, egy olyan fordulóponton át, amely életét két... több»

A film Gianna Nannini életén alapuló, a főszerepben Letizia Toni látható, az olasz női rock ikonjának szerepében. A sztori: Töredék zenei világunk egyik legélesebb és legismertebb hangjának életéből, egy harmincéves történet, amely a gyermekkortól, életének és karrierjének gyökereitől kezdve egészen a felemelkedéséig tart, egy olyan fordulóponton át, amely két részre szakítja Gianna életét, olyannyira, hogy az igazi születésének tekinthető: az 1983-as év. A Gyönyörű lázadó egy olyan nő életébe és alkotó elméjébe kalauzolja el a nézőket, aki képes a költészettel és a zenével érzelmeket formálni. Egy egyedülálló, forradalmi művész, aki kívül áll minden sémán és meghatározáson, aki állandóan az inspirációt, az átalakulást keresi, aki a zenét és a szabadságot tette művészi hitvallása alapjává.  
#2

dokumentum

Netflix

Ez a dokumentumfilm a neandervölgyiek körüli rejtélyekbe bonyolódik, és abba, hogy mit árulnak el fosszilis leleteik az életükről és eltűnésükről. több»

Stewart azon narrátorok tekintélyes listájához csatlakozik, akik a Netflix dokumentumfilmjeit megszólaltatták az elmúlt években. Az évek során a Netflix dolgozott már Barack Obamával, David Attenborough-val, Peter Dinklage-el, Helena Bonham Carterrel, John Boyegával, Mahershala Alival, Morgan Freemannel és Charles Dance-szel is! Illusztris sor! A streaming csatorna egyelőre csak egy rövidke ismertetőt adott ki, amely így szól: "A neandervölgyiek eltűnésének rejtélyének és életmódjának feltárása". A rendező azonban a LinkedIn-profilján bővebben is kifejtette a dokumentumfilmet: "Ez egy régészeti játékfilm-doku, amelynek középpontjában a Cambridge-i Egyetem ásatásai állnak a kurdisztáni Shanidar-barlang ikonikus barlangjában".
#1

61 Barbár  (2022)

(21) (7)

horror | thriller

Disney+ | Netflix | Telekom TVGO

Egy fiatal nő állásinterjúra érkezik a városba. Késő este érkezik meg az apartmanhoz, amit tévedésből duplán foglalták le, egy idegen férfi lakik ott. A nő megérzése... több»

A 2022-es amerikai horror-thrillert Zach Cregger írta és rendezte, önálló forgatókönyvírói és rendezői debütálásában. A film főszereplői Georgina Campbell, Bill Skarsgård és Justin Long. A Barbárt 2022. július 22-én mutatták be a San Diego-i Comic-Conon, és nagyrészt pozitív kritikákat kapott, dicsérték Cregger forgatókönyvét és rendezését, valamint a színészi alakításokat. A film világszerte 45,4 millió dolláros bevételt hozott 4-4,5 millió dolláros gyártási költségvetésből. A sztori:Tess Marshall egy állásinterjú előtti estén érkezik egy bérházba Detroit lepusztult Brightmoor negyedében. Azonban azt tapasztalja, hogy a házat kétszeresen lefoglalták, és már egy Keith Toshko nevű férfi lakja. Tess kezdetben idegenkedik Keithtől, de aztán megkedveli őt, és úgy dönt, hogy itt marad éjszakára, míg Keith a kanapén alszik. Amikor az éjszaka közepén felébred, döbbenten veszi észre, hogy a hálószobája ajtaját kinyitották, de Keith alszik, és biztosítja, hogy nem nyúlt az ajtóhoz.