Netflix: Egészen őrült előzetest kapott Benedict Cumberbatch új filmje, a Henry Sugar csodálatos története

Benedict Cumberbatch egy gazdag londoni agglegényt alakít Wes Anderson Henry Sugar csodálatos története című készülő rövidfilmjének trailerében.

Az elismert gyermekkönyvíró, Roald Dahl "The Wonderful Story of Henry Sugar and Six More" című novellagyűjteményéből adaptált filmet idén versenyen kívül mutatták be a Velencei Filmfesztiválon - négyperces ovációt kiváltva -, és szeptember 27-én kerül a Netflixre.

"Nehéz megmondani, hogy Wes Anderson érzékenysége tökéletesen illeszkedik-e Roald Dahl érzékenységéhez, vagy éppen fordítva" - írta Peter Debruge Velencéből kiadott kritikájában.

A misztikus Kuda Bux valós története alapján készült Dahl "Henry Sugar" című története egy szerencsejátékost követ, aki megtanulja a meditáció művészetét abban a reményben, hogy megtanulja átlátni a kártyajátékokat.

Anderson 37 perces pasztell adaptációjában Ben Kingsley, Richard Ayoade, Dev Patel, Ralph Fiennes és Rupert Friend is szerepel. A film a 2009-es A fantasztikus Róka úr című filmje után Anderson másodszor adaptálja Dahl művét a filmvászonra.

"Már azelőtt ismertem Roald Dahlt, hogy a Fantasztikus Róka urat elkészítettük volna" - mondta Anderson korábban az IndieWire-nek - "Özvegyével, Lindsay Dahl-lal akkor találkoztam, amikor a Tenenbaum, a háziátok című filmet forgattuk, úgy 20 évvel ezelőtt. Évekig szerettem volna megcsinálni a 'Henry Sugar'-t. Félretették nekem ezt a történetet, mert jóban voltunk."

"Lindsay átadta a stafétabotot Luke-nak, Dahl unokájának. Szóval így várt rám a történet. De nem igazán tudtam rájönni, hogyan közelítsem meg. Tudtam, hogy amit szerettem a történetben, az az írás, Dahl szavai. Nem találtam a választ, aztán egyszer csak megtaláltam."

Anderson azt is elmondta, hogy mire készen állt a film forgatására, a Dahl család eladta a Netflixnek a teljes Roald Dahl-novellatár jogait, beleértve a Henry Sugart is!

dráma | kaland | rövidfilm | vígjáték

Többféle történet főszereplője Henry Sugar, aki egy ellopott könyv segítségével képes átlátni a tárgyakon és megjósolni a jövőt. több»