Christina Ricci kétségtelenül a kilencvenes évek egyik legkiemelkedőbb gyerekszínésze, akit annak idején A lánc című filmben láthattuk egy tőle addig teljesen szokatlan szerepben.

Ricci Sydney Sweeneyvel közösen adott interjút nemrégiben a Variety magazin számára, amelyben elmondta, hogy A lánc forgatása alatt szinte teljesen meztelen volt, ugyanakkor annyira jól érezte magát a bőrében, hogy úgy érezte, ezzel egyszerűen igazságot szolgáltat a karakterének, így azt hozta, amit a szerepe megkövetelt.

Riccit senki sem kérte a stábtagok közül, hogy meztelen legyen a kulisszák mögött, a színésznő saját elmondása szerint mindezt mégis azért akarta megtenni, hogy megmutassa a stábtagoknak, hogy nincs miért szégyenkeznie. A színésznőt egyébként az idei évben jelölték a Yellowjackets második évadában nyújtott alakításáért.

A lánc ugyanakkor annak idején nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a 15 millió dolláros költségvetéssel szemben mindössze 10,5 millió dollár bevételt termelt a produkció. Ricci egyébként visszatér egy régi szerepéhez is, hiszen a Netflix idén novemberben debütáló Wednesday című sorozatában.

72 A lánc  (2006)

dráma | zenés

Volt idő, amikor Lazarus csak játszotta a bluest, de úgy érezte, boldog az élete. Ma már ő is ugyanolyan meggyötört és szomorú, mint azok a dalok, amelyeket korábban játszott.... több»