A mai napon mutatják be a hazai mozik Roland Emmerich legújabb filmjét, a Moonfallt. A katasztrófafilmek “koronázatlan királya” a film promója kapcsán pedig meg is ragadta az alkalmat, hogy elmondja véleményét a filmipart uraló képregényfilmekről.

A Moonfall közel 140 milliós költségvetésből készült, a rendező szerint azonban egyre ritkább jelenség, hogy Hollywoodban manapság ilyen monumentális összeget szán egy stúdió egy projektre, ami épp nem képregényfilm.

Emmerich szerint a filmipar teljesen átalakult az elmúlt évek folyamán, amely a számára “otthonos” műfajt is érintette. “A Marvel, a DC Comics és a Star Wars eléggé átvette a hatalmat. Ez tönkreteszi az iparágat, mivel már senki sem törekszik arra, hogy valami eredetit alkosson” - jegyezte meg a rendező, majd azt is hozzátette, hogy megbánta, hogy elkészítette A függetlenség napja 2: Feltámadást, mivel korábban soha sem gondolkodott abban, hogy filmes franchise-t építsen, a film kritikai fogadtatása és az anyagi bukása pedig számra is lehangoló volt.

Emmerich egyébként már korábban is éles kritikával illette a Marvel filmeket, a rendező saját bevallása szerint ő maga is néz szuperhősfilmeket, de azt általában egy hosszú repülőút során teszi, hogy könnyebben tudjon elaludni.

50 Moonfall  (2022)

akció | fantasy | kaland | katasztrófafilm | sci-fi

Egy titokzatos erő mozdítja ki a Holdat pályájáról, amely végzetes következménnyel járhat az emberi civilizációra nézne. Csupán hetek maradtak hátra, hogy a Föld és a Hold... több»