TOP10: Ez az új streaming sci-fi még a Furiosát is lenyomta a magyar nézők körében (20. hét, 2024)

Azt gondolhatnánk, hogy most az egész hazai filmrajongó közösség egyöntetűen az új posztapokaliptikus sci-fi őrületre van rákattanva. Ez majdnem igaz is, de csak majdnem. Mert bár egy sci-fire voltak a leginkább kíváncsiak, az bizony nem a mozikban futó Furiosa: Történet a Mad Maxből volt. Hanem egy streamingre készült film!

Méghozzá a Jennifer Lopez főszereplésével debütált Atlas. Ebben egy sötét jövőt láthatunk, ahol egy mesterséges intelligenciával rendelkező katona úgy dönt, hogy a háborút csak úgy lehet megszüntetni, ha kipusztul az emberiség.

Mögötte lett tehát második a Furiosa, amely azért a tetszési indexek alapján nagyságrendekkel komolyabban vehető film lett az Atlasnál. Ebben megismerhetjük a címszereplő fiatal éveit, hogyan vált ő is Halhatatlan Joe egyik emberévé.

A harmadik legkeresettebb film egy magyar doku, a 2550. Till Anilla élete legjelentősebb próbatételeként vállalkozott Európa leghosszabb összefüggő túraútvonalának, a 2550 kilométeres Kék Körnek a bejárására. Odüsszeiája során elmerült hazájában, olyan emberekkel találkozott, akikkel egyébként nem találkozott volna, és felfedezte önmagának korábban fel nem fedezett oldalait.

A toplistán ott tanyázik már hosszú hetek óta a Dűne: Második rész, amely ezúttal a negyedik legkeresettebb film volt. Mögötte pedig A majmok bolygója: A birodalom lett az ötödik, az Egy jó ember pedig a hatodik legkeresettebb.

A hetedik helyre a Szigorúan bizalmas ért oda, amely egy igazi klasszikus ’97-ből, most épp azért kapták fel, mert bekerült a Netflix kínálatába is. A nyolcadik Ryan Reynolds legújabb vígjátéka, a Képzeletbeli barátok lett.

A kilencedik legtöbbször keresett film a Hívatlanok: Első fejezet volt, míg mögötte A menyasszony anyja/Az örömanya még mindig képes volt becsúszni a tízedik helyre.

#10

dráma | romantikus | vígjáték

Netflix

Lana lánya, Emma visszatér Londonból, és bejelenti, hogy a jövő hónapban férjhez megy. A dolgok még bonyolultabbá válnak, amikor Lana megtudja, hogy a férfi, aki elrabolta Emma... több»

Lana lánya, Emma visszatér Londonból, és bejelenti, hogy a jövő hónapban férjhez megy. A dolgok még bonyolultabbá válnak, amikor Lana megtudja, hogy a férfi, aki elrabolta Emma szívét, annak a férfinak a fia, aki évekkel ezelőtt összetörte az övét.
#9

horror

Mozikban | Telekom TVGO (2024.07.30.)

Egy fiatal pár az országot átszelő úton halad az újrakezdés felé. Nincs más választásuk, mint megállni egy eldugott oregoni Airbnb-ben, és elviselni egy rettegéssel teli... több»

Maya és Ryan (Madelaine Petsch és Froy Gutierrez) a nő új munkája miatt Oregonba utazik, időközben pedig megállnak egy elhagyatott nyaralóhelynél. Ezen az ismeretlen helyen három maszkos idegen tör rájuk, akik látszólag indíték nélkül tartják rettegésben a fiatal párt. Az indítékokra fény derül a filmtrilógia folytatásaiban.
#8

76 Képzeletbeli barátok  (2024)

(6) (3)

családi | dráma | fantasy | vígjáték

Mozikban

A Képzeletbeli barátok egy lány történetét követi, aki rájön, hogy képes érzékelni mindenki képzeletbeli társát. Ahogy magáévá teszi ezt a rendkívüli képességet,... több»

A KÉPZELETBELI BARÁTOK egy lányról szól, aki rájön, hogy látja mindenki képzeletbeli barátait, és arról, mihez kezd ezzel a szupererővel, amikor belevág a varázslatos kalandba, hogy újból összehozza az elfelejtett képzeletbeli barátokat az őket annak idején elképzelő gyerekekkel… A film főszereplői Ryan Reynolds, John Krasinski, Cailey Fleming és Fiona Shaw. A csodásan egyedi karakterek hangjait az eredetiben többek között olyan színészek adják, mint Phoebe Waller-Bridge, Louis Gossett Jr. és Steve Carell. Az elbűvölő családi filmet írta és rendezte John Krasinski.
#7

86 Szigorúan bizalmas  (1997)

(27) (12)

dráma | krimi | misztikus | thriller

Netflix

Los Angelesben virágzik a korrupció, amelyet csillogás és káprázat övez. Történik egy gyilkosság, amelynek középpontjába Lynn (Kim Basinger), a magasabb körökben igencsak... több»

Los Angelesben virágzik a korrupció, amelyet csillogás és káprázat övez. Történik egy gyilkosság, amelynek középpontjába Lynn (Kim Basinger), a magasabb körökben igencsak közkedvelt nő kerül. Elkezdődik a nyomozás a csodálatos villáktól a fülledt lokálokig, mindenkit megkörnyékez a kísértés és a vágy. De semmi nem az, aminek látszik. A szigorúan bizalmas egy több szálon futó thriller, egyúttal az amerikai álom korrajza.
#6

72 Egy jó ember  (2023)

(5)

dráma

Max | TV-ben (HBO 2, csütörtök 01:33)

Alison élete darabokra hullik egy halálos balesetet követően. több»

Daniel sorsa összefonódik Allisonéval, az egykor virágzó, fényes jövő előtt álló lányéval, akinek életét kettétöri az a tragikus autóbaleset, amelyben Daniel lánya meghal. A gyászoló Daniel tini unokáját neveli, Allison pedig megváltást keres.
#5

akció | kaland | sci-fi

Mozikban

Sok évvel a legutóbbi események után számos majomtársadalom alakult ki az oázisban, ahová Caesar vezette társait. Eközben az emberek rejtőzködve élnek. A majomklánok egy... több»

Több nemzedékkel Caesar után a harmóniában élő majmok jelentik a domináns fajt a bolygón, míg az emberek arra kényszerültek, hogy rejtőzködve éljenek. Mikor egy új, zsarnoki majomvezér hozzálát birodalma kiépítéséhez, egy fiatal majom viszontagságos útra indul, ami során kénytelen lesz kétségbe vonni mindent, amit a múltról tud, és olyan döntéseket hozni, amik egyaránt meghatározzák majd majmok és emberek jövőjét.
#4

80 Dűne: Második rész  (2024)

(48) (14)

akció | dráma | kaland | sci-fi

Mozikban | Max | TV-ben (HBO, csütörtök 01:33)

Egy messzi jövőben, amikor bolygóközi királyságok között oszlik meg a hatalom, két uralkodó dinasztia ádáz harcot vív az Arrakis bolygó feletti uralomért. E világon hatalmas... több»

A távoli jövőben, a bolygóközi királyságok korában játszódó történetben két nagyhatalmú uralkodóház harcol az Arrakis bolygó feletti hatalomért, mert az ismert univerzumban egyedül az itteni végtelen sivatagban bányászható az a fűszer, amely lehetővé teszi a csillagközi utazást. A Harkonnenek ura kiirtatta az Atreides családot. De Paul Atreides herceg (Timothée Chalamet) megmenekült: a pusztaságban bujkál egy titokzatos, nomád nép, a fremenek között, ahol megismerkedik egy lánnyal, Csanival (Zendaya). Az a sorsa, hogy bosszút álljon a családjáért, háborúba vezesse a hozzá hű seregeket. Döntenie kell, hogy élete nagy szerelmét választja-e, vagy beteljesíti a végzetét. Az univerzum sorsa múlik azon, hogy mit határoz: és végül olyan útra lép, amely megváltoztathatja azt a szörnyű jövőt, amelyet egyedül ő lát előre.
#3

NA 2550  (2024)

(1)

dokumentum

Till Anilla élete legjelentősebb próbatételeként vállalkozott Európa leghosszabb összefüggő túraútvonalának, a 2550 kilométeres Kék Körnek a bejárására. Odüsszeiája... több»

Till Anilla élete eddigi legnagyobb kihívásaként megkísérelte egyben végigjárni Európa lehosszabb egybefüggő túraútvonalát, a 2550km-es Kékkört. Útja során megismerte az országot, ahol él, az embereket, akiket máshogyan nem ismerhetett volna meg és önmagát úgy, ahogy még eddig soha. Történetet egy lányról, elszántságról, szabadságról, belső utazásról, a természethez fűződő kötelékről és egy olyan teljesítményről, amit sokan még csak elképzelni sem tudunk.Till Anilla élete eddigi legnagyobb kihívásaként megkísérelte egyben végigjárni Európa lehosszabb egybefüggő túraútvonalát, a 2550km-es Kékkört. Útja során megismerte az országot, ahol él, az embereket, akiket máshogyan nem ismerhetett volna meg és önmagát úgy, ahogy még eddig soha. Történetet egy lányról, elszántságról, szabadságról, belső utazásról, a természethez fűződő kötelékről és egy olyan teljesítményről, amit sokan még csak elképzelni sem tudunk.
#2

akció | kaland | sci-fi | thriller

Mozikban

Amikor a világ véget ér, a fiatal Furiosát (Anya Taylor-Joy) elrabolják szülőhelyéről, és egy nagy motoros horda kezébe kerül, amelyet a hadúr Dementus vezet. A pusztaságon... több»

Ki tudja, már, miért lett vége a világnak? Miért lett belőle végtelen, gonosz homoksivatag? Csak annyi biztos, hogy a világ elpusztult, és egy fiatal lányt, Furiosát (Anya Taylor-Joy) elrabolják a Zöld Helyről, a Sok Anyától, és egy motoros horda meg a vezérük, Dementus viszi magával. Végigporzanak a sivatagon, és a Várat veszik célba, ahol meg a motoros hadúr meg akar küzdeni Halhatlan Joe-val (Chris Hemsworth) és a féléltű hadfiúkból álló seregével. Furiosa viszont életben akar maradni. És haza akar jutni. Bármi áron. A Mad Max: A harag útja azóta is felülmúlhatatlan látványorgiával, hihetetlen fantáziával és nagyon vad járgányokkal mutatta meg, milyen lesz a világvége után. Az új film 45 évvel korábban játszódik: akit az előző részben Charlize Theron játszott, azt most egy új sztár, Anya Taylor-Joy alakítja.
#1

59 Atlas  (2024)

(30)

akció | dráma | kaland | sci-fi

Netflix

Egy sötét jövő, ahol egy mesterséges intelligenciával rendelkező katona úgy dönt, hogy a háborút csak úgy lehet megszüntetni, ha kipusztul az emberiség. több»

Egy sötét jövő, ahol egy mesterséges intelligenciával rendelkező katona úgy dönt, hogy a háborút csak úgy lehet megszüntetni, ha kipusztul az emberiség.