Nehéz megmondani, hogy A menü mennyire volt vígjáték, thriller, dráma. Mert egy picit mindegyik volt. De az kétségtelen, hogy a 2022-es év egyik nagy durranása volt, amelyről milliók beszéltek világszerte. És mostantól a Maxon is megnézheted.

A film története a világ legexkluzívabb éttermében játszódik. Olyannyira exkluzív hely ez, hogy csak a maroknyi kiválasztott illusztris vendég nyerhet bebocsátást. A meghirdetett kulináris utazáson gazdag üzletemberek, egy lecsúszott filmsztár, neves étteremkritikusok és egy fiatal randevúzó pár kap helyet. Utóbbi lány tagja, Magrot hamar rájön, hogy párja, Tyler, akivel ez az első randijuk valójában nem is őt fizette be erre az estére, csak épp az eredeti partnere felszívódott.

Az este során az étterem vezetője, Slowik séf egyre bizarrabb fogásokat tálal, mindegyiket egyre nyakatekertebb és kifacsartabb monológok kíséretében. A dolgok pedig akkor fordulnak igazán bizarra, amikor az egyik sous-chef végez magával a vendégek szeme láttára.

A menü egy kifejezetten szatirikus film, amelynek koromsötét humora garantáltan csak a rajongók egy bizonyos rétegét fogja meg. Őket viszont nagyon, legalábbis a Rotten Tomatoes oldala alapján. A film itt a kritikusok 88, a rajongók 76 százalékát győzte meg. A mafabos tetszési indexe is hasonló, 72 százalékon áll.

A filmet Mark Mylod rendezte, aki Seth Reiss és Will Tracy forgatókönyvéből dolgozott. A sztárséfet Ralph Fiennes alakítja, míg a Margot-t Anya Taylor-Joy. Mellettük látható még Nicholas Hoult, John Leguizamo, Janet McTeer, JJudith Light, Paul Adelstein és Hong Chau is.

Ha érdekel A menü, akkor már csak egy élő Max-előfizetésre van szükséged. Ennek birtokában elég a film itteni adatlapján a platform logójára kattintanod és indul is a lejátszás.

71 A menü  (2022)

horror | vígjáték

Egy fiatal pár egy csendes kis szigetre utazik, hogy egy fantasztikus gasztronómiai élményben vegyen rész, a főszakács azonban tartogat néhány meglepetést számukra. Mark... több»