A film jelenleg áll csak az első helyen a nézettségi adatok alapján. Kérdés, hogy meddig tartja majd ezt a pozíciót. A második a Robbanáspont, a harmadik pedig a lengyel, Az örökség. De lássuk, mit tudunk a Családi afférról, amit most a legtöbben néztek meg a magyar netflixezők!

A Richard Lagravenese által rendezett film egy többgenerációs felnőtté válási történet. Míg főszereplőnk, a 24 éves Zara éppen arra próbál rájönni, mit jelent kikerülni a főiskoláról és saját identitását igyekszik kialakítani, addig Brooke, az anyja ez évtizedek óta elveszettnek hitt önérzetet keresi. Eközben a hollywoodi szupersztár Chris, Zara főnöke, is válaszúthoz érkezett: Vajon túl tud lépni azon az akciófilm-franchise-on, amely híressé tette? Ez a három szál keresztezi egymást, amikor Brooke és Chris váratlan szerelmi viszonyba kezdenek.

A film fő hangsúlya, hogy az élet különböző szakaszaiban újra és újra megtaláljuk önmagunkat. Ez az állandó újjászületést is igyekszik bemutatni Brooke-on, Zara anyján és Zara nagymamán keresztül is (akit Kathy Bates alakít).

A sztori

A 24 éves személyi asszisztens, Zara Ford (Joey King) szakmai élete stagnál: rémálomszerű főnöke, a filmsztár Chris Cole (Zac Efron) mellett eltöltött évek nem vezettek ahhoz a társproduceri álláshoz, amelyet a férfi egyszer már megígért Zarának. És bár Zara pénztárcájának jót tesz, hogy otthon él zseniális író édesanyjával, Brooke-kal (Nicole Kidman), ez nem igazán segít neki abban, hogy önálló felnőtté váljon. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy épp most látta az említett főnököt és az említett anyát az ágyban - együtt -, nem meglepő, hogy Zara kissé összezavarodik és még inkább elkezd az árral sodródni, mint korábban... 

Így kezdődött

Carrie Solomon forgatókönyvíró pont annyi idős volt, mint Zara, amikor kitalálta az ötletet, amelyből végül a Családi affér megszületett: "Az ezredfordulósok akkoriban sok kritikát kaptak, hogy nyafogósak és panaszkodósak, és nem igazán dolgoznak" - meséli Solomon - "Emlékszem, hogy egyszerre voltam frusztrált emiatt és gondoltam arra, hogy 'Én is sokat foglalkozom magammal'. Meg akartam mutatni, milyen fájdalmas lehet erre a felismerésre jutni."

"Zarát nagyon nehéz eljátszani" - mondja a forgatókönyvíró - "Ez egy olyan karakter, aki nagyon könnyen válhatna nyafogóssá és túlságosan is kiváltságosnak tűnhetne. És mégis, annyira szerethető és komoly, és olyan keményen próbál felnőni. Joey nagyszerű egysorosokat mond, és rengeteg érzelmet ad át. Teljesen életre keltette ezt a lányt."

Egy szokatlan(?) csavar

Itt jön be a képbe Chris, Zara (legtöbb) frusztrációjának forrása. King és Efron úgy cserélnek egyre kreatívabb sértéseket, mintha ez olimpiai sport lenne. Egy klasszikus romantikus komédiában ez lenne az előjáték ahhoz, hogy ők ketten egymásba szeressenek - de Solomon elhatározta, hogy egy újfajta megközelítést próbál ki. 

"Az egész forgatókönyv úgy indult, hogy megpróbáltam egy olyan történetet írni egy húszas éveiben járó lányról, amely nem a saját szerelmi élete körül forog. Egy olyan lány történetét akartam elmesélni, aki egy szörnyű személyes helyzet közepén rekedt, aminek semmi köze a saját szexuális életéhez, ami szerintem olyasmi, amit nem gyakran látunk a 20-as éveikben járó nőktől a képernyőn."

Önmagunk újra és újra és újra megtalálásának lehetőségei

"Nagyon jó, hogy rávilágíthatunk a női lét különböző aspektusaira" - meséli erről Carrie Solomon - "Mindegyiküknek [az anya-lánya-nagymama trió tagjai] megvannak a saját pillanatai és jelenetei, ahol megbeszélhetik a vágyaikat, és hogy mi vezette őket oda, hogy azzá váljanak, akik ma. Igazán különleges, különösen Brooke karaktere esetében, hogy egy olyan nőt látunk, aki a második nagykorúságát éli. Zara a saját önző szemszögéből ezt nem érti meg. Az ő fejlődése ebben a filmben az, hogy végre meglátja, hogy az anyja is átmegy valamin."

Hol nézheted

A filmet a mafab adatlapról is elindíthatod, ha van Netflix előfizetésed. Csak görgess a "Hol nézheted" fülig, kattints az ott elhelyezett streaming ikonra és máris csekkolhatod a sztárparádét! 

romantikus | vígjáték

Egy váratlan románc komikus következményekkel jár egy fiatal nő, az anyja és a főnöke számára, akik a szerelem, a szex és az identitás bonyodalmaival küzdenek. több»