74 Darabokban  (2015)

Azért szeretjük Jake Gyllenhaalt, mert képes egészen extrém módon átalakulni két filmje között. Hol szuperhősfilmben alakít gonosztevőt, máskor perzsa hercegként tűnik fel, megint máskor katona, sorozatgyilkos után nyomozó illusztrátor, hegymászó, titkosügynök vagy épp világbajnok bokszoló. A Darabokban című drámában pedig egy összeomló életű bankárt alakít, nem is akárhogy.

A történet egy teljesen hétköznapi, boldog fickóról, Davisről szól, aki sikeres bankárként él gyönyörű felesége mellett. Ám egy nap autóbalesetet szenvednek és a felesége meghal. Davis élete kártyavárként omlik össze és egyre mélyebbre süllyed a gyászban és kilátástalanságban.

Amikor egy ételautomata is benyeli a pénzét, elcsigázott panaszlevelet ír az üzemeltetőnek, amely felkelti az egyik ottani ügyfélszolgálatos, Karen figyelmét. A nő megkeresi Davist és talán együtt képesek lehetnek mindkettejük válságba fordult életének megmentésére.

A filmet Jean-Marc Vallée rendezte Bryan Sipe forgatókönyve alapján. A főhőst Jake Gyllenhaal alakítja, míg Karent Naomi Watts. De feltűnik a filmben még Chris Cooper, Debra Monk és Judah Lewis is.

A Darabokban talán nem Jake Gyllenhaal karrierjének legjobb filmje, de egyértelműen a jobbak közé tartozik, amit a 74 százalékos mafabos tetszési indexe is alátámaszt. A filmet már streamelheted is az HBO Maxon, amihez elég csak az adatlapján a platform logójára kattintanod!