Vin Diesel már a 90-es évek eleje óta ismert, de a Ryan közlegény megmentése című filmben játszott főszerepéig senki sem tudott róla igazán. Adrian Caparzo közlegény szerepét olyan áttörő erővel alakította, amely elindította a karrierjét.

Ettől kezdve számos filmben szerepelt, amelyek között voltak egészen borzalmasak és egyszerűen lenyűgözőek is. Vin Diesel elsajátította annak művészetét, hogy különböző akciófigurákon keresztül szórakoztassa rajongóit anélkül, hogy valaha is aggódnia kellett volna valamilyen díj elnyerése miatt.

Mindig is csak olyan filmeket választott, amelyek forgatását élvezte, anélkül, hogy az Akadémia miatt aggódott volna. De ez a fajta "tiszteletlenség" okozta azt, hogy az elmúlt több mint 20 évben a karrierje leginkább egy hullámvasutazáshoz hasonlít a rajongók és Hollywood részéről egyaránt.

Lássunk néhány fentet és lentet az elmúlt évtizedekből!

#10

horror | sci-fi

SkyShowtime | TV-ben (Mozi+, csütörtök 01:33)

Egy űrhajó ötven emberrel a fedélzetén balesetet szendved, és egy ismeretlen bolygón kényszerleszállást hajt végre. A landolást kevesen élik túl, küztük van Riddick, az... több»

REMEK - Miután épp most hallottunk arról, hogy Vin Diesel milyen kudarcokon ment keresztül, miközben egy egész sci-fi filmsorozatot próbált elindítani, érkezik a Pitch Black, és megváltoztatja a véleményünket. A film egészét tekintve hiányzik néhány kulcselem egy jó filmhez, de a koncepció erős, ahogy Vin alakítása is.
#9

akció | kaland | thriller

Netflix

Miután Brian és Toretto kiszabadította Domot, folyamatosan menekülniük kell a hatóságok elől. Szabadságuk elnyerése érdekében elvállaják az utolsó balhét Rio de Janeiróban,... több»

REMEK - Az egyik fő oka annak, hogy ez a film Vin Diesel egyik legjobbja, a befejezés. Nos, az egész film nagyszerű volt, de a befejezés elvette az eszünket. Ez volt az egyik olyan befejezés, amire nem számítottál, és mégis igényt teremtett még több ilyen filmre - amiből azóta már négyet készített, a tizedik pedig jövő nyáron jön.
#8

71 Brókerarcok  (2000)

(3)

dráma | krimi | thriller

Seth Davis 19 éves, mégis van mit a tejbe aprítania... Külvárosi kéglijében illegális házi-kaszinót üzemeltet, ahová fõleg fiatal egyetemisták járnak, miközben apja - aki... több»

REMEK - Ez az egyik olyan film, amely mindig észrevétlen marad, amikor a 00-as évek nagyszerű filmjeiről beszélünk. Vin Diesel alakítását beárnyékolta Ben Affleck rövid szereplése, de magát a filmet így is érdemes megnézni!
#7

79 A galaxis őrzői  (2014)

(215) (79)

akció | kaland | sci-fi | vígjáték

Disney+

Peter Quill (Chris Pratt), a kalandor és rabló, aki közel sem olyan híres, mint szeretné, nagy bajba kerül, mikor elrabol egy titokzatos gömböt, amelyet a csillagközi terrorista,... több»

REMEK - Senki sem állt készen Grootra. Még a több millió Bosszúállók-rajongó sem, akik világszerte tömegesen jöttek el A galaxis őrzői-filmekre. De ami mindennél elképesztőbb, az az a munka, amit Vin Diesel abba fektetett, hogy ebből a növényből az egyik legzseniálisabb Marvel-karaktert faragja.
#6

dráma | háborús

Max | SkyShowtime

Miután átélték az 1944 június 6-ai normandiai partraszállás borzalmait, Miller százados (Tom Hanks) és maroknyi csapata azt a rendkívül veszélyes feladatot kapja, hogy hatoljon... több»

REMEK - Vin Diesel karrierje elején, a Ryan közlegény megmentése című nagy sikerű filmben tűnt fel, mint egy elképesztően alulértékelt színész, akiről senki sem tudott igazán. Karrierje hullámvasútra került a második világháborús drámában való szereplése után, de Caparzo közlegényként nyújtott alakítását soha senki nem veheti el tőle.
#5

58 Babylon A.D.  (2008)

(4) (6)

akció | kaland | road movie | sci-fi | thriller

A nem túl távoli jövőben Toorop (Vin Diesel), a zsoldos munkát kap egy Gorksy (Gérard Depardieu) néven ismert maffiózótól. Feladata, hogy Aurorát (Mélanie Thierry) biztonságban... több»

ROSSZ - A forgatókönyv gyengébb volt, mint a Babylon A.D. szereplőgárdájának színészi játéka... De tagadhatatlan, hogy ez a film egy óriási zűrzavar volt, amely inkább az akciójelenetekre koncentrált, mint magára a történetre. Ez még rendben is lenne, ha lenne már egy kialakult történet, mint a Halálos iramban filmekben...
#4

dráma | krimi | thriller

Az alvilágban nem hibázhatsz és nincs helye az érzelmeknek. Matty (Barry Pepper) a saját bőrén érzi ezt, amikor a maffián belüli első komoly próbatételére kerül sor. A... több»

ROSSZ - Amikor először ugratta az internet, sokan voltak kíváncsiak a filmre. Rengeteg érdekes elemet tartalmazott, amire mindannyian kíváncsiak voltunk, többek között arra, hogy Vin Diesel és Barry Pepper ismét együtt dolgozik. Azonban ez egy olyan rablófilm volt, amely inkább tűnt úgy, mintha a színészek nevéből akartak volna tőkét kovácsolni, mintsem egy értelmes történetet létrehozni.
#3

akció | fantasy | kaland

Már ötszáz éve annak, hogy a boszorkányok és az emberek háborúban álltak egymással. A boszorkányvadászok, köztük Kaulder (Vin Diesel) életüket kockáztatva vívtak csatát a... több»

ROSSZ - Volt rá esély, hogy Vin Diesel nagyszerű munkát végezzen Kaulder szerepében Az utolsó boszorkányvadászban, de úgy tűnik, nem jött össze. Aztán tavaly kijött a The Witcher, és megmutatta nekünk, hogyan kellett volna ennek a filmnek kinéznie, főleg úgy, ahogy Henry Cavill alakította Geraltot a Netflix sorozatában.
#2

70 Túl mindenen  (2003)

(3) (1)

akció | dráma | krimi | thriller

Sean Vetter rendőrtiszt partnere segítségével kézre keríti a mexikói drogkartell fejét, akinek a helye nem sokáig marad üresen: Diablo, a könyörtelen szállító kerül a... több»

ROSSZ - Vin Diesel karrierjének ezen a pontján még senki sem állt készen arra, hogy saját drámai szerepben lássa őt. Valójában elég nagy siker lett, egyszerűen azért, mert olyan rajongótábort alakított ki, akik az akciójeleneteit élvezik, nem pedig a komoly szerepeit. Ez egy mellékhatása annak, hogy hű maradt önmagához, és soha nem adta el magát csak azért, hogy díjat nyerjen.
#1

56 xXx: Újra akcióban  (2017)

(10) (8)

akció | kaland | thriller

A kémthriller műfaját újraértelmező kasszasiker sorozat harmadik részében az extrém sportolóból kormányügynökké avanzsált Xander Cage (Vin Diesel) felbukkan önkéntes... több»

ROSSZ - Vin Diesel harmadszor is visszatért, hogy újra eljátssza Xander Cage szerepét, miután az első filmben a karaktert magát száműzték. Ironikus volt, hogy visszahozta a karakterét, miután a folytatásban nem is szerepelt. A rajongókat úgy tűnt, nem érdekli sem Xander, sem a filmsorozat...