2024.04.09 23:45 Ahoj poplacsek Olvasottság: <100x
0

8/10 – A háromnegyedéig tökéletes

Brad Bird rendezte és társával írta is a filmet, akinek az ezt megelőző munkássága során a Pixar legnagyobb durranásainak a megalkotásában volt vezető szerepe. Meg is látszik a végeredményen, méghozzá jó értelemben. Az elején úgy gondoltam kis ideig, hogy Lucas és Spielberg hatását érzem, aztán amikor lecsekkoltam, hogy ki a rendező és miket csinált eddig, nyilvánvaló lett, hogy igazából teljesen Pixar- jellegű a film, csak most élő szereplőkkel. Egész hatásos kombó.

A történet egy mese nagy felnőtt gyerekeknek, de a kisebbek is élvezni fogják. A látványvilág remek, a sztori pedig jó. A háromnegyedéig 10/10-es, de ezt az utolsó fél órában nem sikerült tartani. Így is kiváló, és kb. az egész család nézheti.

8/10 – A háromnegyedéig tökéletes

A történet a New York-i világkiállítás idején indul, ahol a kis Frank Walker ifjú feltalálóként jelenik meg, belőle lesz később egy kiábrándult felnőtt, akit George Clooney alakít. A kis Walker átszippan egy másik dimenzióba, egy fantasztikusan pozitívan alakuló jövőbeni világba, majd előrejövünk a jelenbe, ahol a Britt Robertson által játszott agyas tinit megkörnyékezik a még nem tudjuk kik, mert alkalmasnak tűnik arra, hogy kikalapálja a horpadást a végül sajnos mégis inkább nagyon rossz irányba tartó jövőn. A felállás nem bonyolult, de nem is bántóan egyszerű, a remek történetmesélés pedig jól építkezik erre az alapra. Az utolsó fél óra viszont már elég katyvasz, azon érdemes lett volna még csiszolni. Toltak egy hangos-fényes nagy finálét, mint valami Marvel cirkuszban, pedig az nem tudja pótolni a jól kitalált befejezést.

Raffey Cassidy is remekül játszott még gyerekszínészként, a tehetségéhez képest keveset foglalkoztatják újabban, de elvétve feltűnik, legutóbb pl. a 2022-es, elég megosztóra sikerült Fehér zajban.

Ha épp bő két óra látványos szórakozásra vágysz egyedül, párban vagy a családdal, ez egy jó választás.

73 Holnapolisz  (2015)

akció | családi | fantasy | kaland | misztikus | sci-fi

A kiábrándult egykori csodagyerek, Frank (George Clooney) és egy optimista  tinédzser Casey (Britt Robertson) veszélyes útra indulnak, hogy feltárják egy rejtélyes, a tér és az... több»

0