Közösség

Vélemény:

45 Army

(1996)

Army

e-batta   2016.09.09 12:30
0

Kíváncsi voltam Sridevi visszavonulása előtti szereplésére, mert az English Vinglishben abszolút nyerő (FilmFare-díjas) alakítást nyújtott. Azt kaptam, amit vártam. A 90-es évek Bollywoodja futószalagon gyártotta azokat az akciófilmeket, amelyeket zenével, tánccal és romantikával vastagon megfűszereztek (maszalá-filmek). A fenti film sem lóg ki a sorból.
A filmben vannak igazán véres jelenetek, akinek ezt nem bírja a gyomra, inkább ne nézze meg, bár a sztori alapján érdekes, valójában inkább tizenkettő egy tucat kategória.
Az öt elítélt közül egyedül Ronit Roy volt ismerős (Shootout at Wadala, Student of the Year, Udaan, Luck by Chance, Kisna: The Warrior Poet), a többiek játéka az volt, amit vártam. Néhol szabályosan leült a sztori, egy-két helyen meg fogalmam sem volt, hogy a jelenet mi a fenét keres a filmben, de aztán túl tettem magam rajta.
Sridevi játéka viszont figyelemreméltó, hogy még ebben a filmben is tudott maradandót nyújtani.
Shahrukh Khan vendégszereplőként remekelt, nem volt sok jelenete, de abba beleadott apait-anyait. Kettejükért érdemes végignézni a filmet.