Volt szerencsém nemrég megtekinteni ezt a filmet. Röviden csak annyit mondanék, hogy méltó folytatása az első résznek. Szerintem nem azt kell nézni, hogy a történet mennyire passzol, vagy jó-e a vonalvezetése és látványa, hanem azt, hogy hogyan sikerül az a folytatásban, ami az első résznél sikerült. A történetről röviden.
Szerintem jól sikerült, bár az első periódusban a gyors életévek változása kicsit zavaró, de megérkezünk végül a jelenbe, és itt a történések már valóban hozzák a színvonalat és a történésvezetést. Persze ehhez kellenek az első részből vett szereplők, mert így teljes az egész. Ami mindezt tovább übereli, az a látvány és a technikai megoldások. Sokan nem említették a zenét, ami szerintem szintén egy kimagasló része lett ennek a résznek.
Azt hiszem, az a látványvilág és érzés, ami a film alatt érheti az embert, az címszavakban összefoglalható: barátság, csipetnyi romantika, düh, tragédia, a természet és az állatok szeretete. Talán ezek az érzések szabadulhatnak fel legjobban. A látvánnyal a természet megközelítése és az óceán titokzatos világa is szimpatikussá válik. Remek megoldásnak tartottam a víz alatti jeleneteket. Nem maradhatott el a pompázatos Avatar világ színei és formái. Összefoglalva: a forgatókönyv szerintem jó, a rendezés káprázatos. A szereplők viszont nem tudnak annyit adni a filmhez, amit az megkívánna, csupán a zenei jeleneteknél érzetem azt, hogy itt azért valamit beleadtak. Így ők nálam csak a jó kategóriát érik el. A vizuális és hangtechnika viszont kiemelkedően jó, ami mindent kárpótol, és vezeti a nézőt. Nagyon le tudja kötni a figyelmet, talán még az akció részénél is jobban. Így ez az alkotás nálam egy klasszikus darab marad, amit többször meg tudok nézni. Itt nem a hossz az érdekes, hanem az, mit ad a film, mit mutat, és az, hogy érdemes akár többször is megnézni. Ezt viszont igen, hiszen ebben a műfajban az Avatar kiemelkedik, és legyen bármennyi rész, szerintem azt biztosan igazítani fogják a kor technológiai követelményeihez, és magasra fogják helyezni a lécet. Tehát csak ajánlani tudom mindenki számára. Szerintem mindenki megtalálhatja benne azt, amit keres, még ha nagyon apró dolog is, de ott el van rejtve mélyen az Avatarban. Üdv, Yosi

77 Avatar: A víz útja (2022)
akció | fantasy | kaland | sci-fi | thriller
Közel 13 évvel az Avatar első részének bemutatása után James Cameron elkészítette a folytatást, amely Pandora rejtett vízi világába kalauzolja a nézőt. Jake és Neytiri... több»
Szereplők: Sigourney Weaver, Kate Winslet, Zoe Saldana, Giovanni Ribisi, Sam Worthington