2024.06.02 22:28 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
1

Umberto Lenzi...

Az Orgasmo, a Paranoia, Cannibal ferox, Démonok 3., Spasmo, La casa del sortilegio és más filmek sikeres rendezője, egyik kedvencem, nem is tagadom!

Lenzi egy kifejezetten véres kannibálmozit forgatott le, ami tartalmaz kifejezetten véres és brutális képsorokat, felvételeket!

Vannak benne izgalmas, jól összerakott dolgok, de sajnos vannak benne idegesítő, vagy túl (feleslegesen) brutális képsorok...

Bőséges gore jelenetek, meztelen, gyönyörű nők és állatkínzások, amiket állítólag más filmekből „vettek át!”

A filmeken az erőszak nem zavar, mert tudom, hogy művér és színészek, tehát nem igazi. De az állatkínzás már kiveri nálam a biztosítékot, legyen szó bármely élőlényről, gusztustalannak tartom és elítélem...

Sajnos a vágások és a kamera nem működött valami jól, rengeteg nagytotál és békaperspektíva tarkítja a filmet, ami szerintem nem tesz jót neki...

A scene number szerintem túl sok lett, igaz, ez jellemző Lenzi filmjeire...

A sztori szerint egy fiatal lánynak, Sheilának (Janet Agren) eltűnt a húga valahol Új-Guinea dzsungelében.

Sheila csatlakozik egy vietnami dezertőrhöz, Markhoz (Robert Kerman), és így együtt keresik a testvérét, amikor is eljutnak Jonashoz (Ivan Rassimov), aki egy szektát vezet a dzsungelben, és úgy ismerik, hogy nagyon kegyetlen ember...

De ahogy megyünk előre a történetben, nagyon sok turpisság derül ki a hugicáról, Dianáról (Paola Senatore), és egyre több vér folyik, csonkolások, erőszak minden mennyiségben, ahogy azt egy kannibál-horrorban lennie kell...

Igaz, az effektek itt nem olyan „izmosak”, mint a Cannibal Holocaustban, de azért nem vallott Lenzi szégyent ezekkel a sokkoló képsorokkal sem!

Mondjuk a két nő élve felfalása azért ott volt a „topon!”

Mondjuk a perspektíva hibákra jobban is odafigyelhettek volna, mint például, mikor Diana és Jonas este bemennek a sátorba valamit megbeszélni, és fényes nappal jönnek ki...

Oké, hogy egy másik földrész, na de nem egy másik bolygó, talán Új-Guineában is 24 órából áll egy nap!

Végtére egy olasz „cannibal violence movie”, amit ha valaki kedvel, tetszeni fog neki!

Nekem bejött, soha rosszabbat!

Az IMDb-n 4600 véleményezés után 5,1/10-es, a TMDb-n 119 szavazatot követően 53%!

Nálam négy csillag és 69%!

Egy kis sárgadinnye, csak úgy az ízéért!

horror | kaland

Egy fiatal nő az új-guineai esőerdőben keresi eltűnt nővérét egy kalandor segítségével. A kutatás során rátalálnak egy szektára, amely a kannibálok földjén él. több»

1