Kíváncsian vártam, mégis mit tudtak kihozni egy újabb Kong adaptációból, de én személy szerint roppant kellemeset csalódtam. Már az is reménykeltő volt, hogy olyan neveket olvashattunk a stáblistában, mint Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson, John Goodman vagy éppen Brie Larson.
Ugyebár az első King Kong filmet, amit 1933-ban csináltak, a mi generációnk már nem azzal a szemmel nézi, mint ahogy az "nagyot szólt akkoriban". Utána is voltak próbálkozások, '63-ban vagy éppen 2005-ben. De térjünk vissza a Jordan Vogt-Roberts által megrendezett Kongra!
Először kitérnék arra, amit sokan elrontanak, és csak belecsapnak a közepébe. Itt végre egy jó felvezetést, bemutatást kaptunk az egész filmet illetően, és a játékidő múlásával magyarázatokat is a történésekre. Maga a látványvilág, a helyszín egy zseniális atmoszférával vette körbe az egészet, és egy jó hangulatot adott ezzel az egész filmnek.
Egészen jól felépített, látványban gazdag akció-kalandfilm lett belőle, és természetesen roppant kiélezett, helyenként izgalmakkal teli alkotás volt. Sokszor meglepő húzások voltak, amire személy szerint nem számítottam, ezzel pedig végig felkeltette az érdeklődésem. A színészek remekül hozták a rájuk szabott karakterüket, gondolok itt Jackson stílusára, arra a tipikus katonai mentalitásra, vagy éppen John C. Reilly hitehagyott, érdekfeszítő karakterére.
De ha már a karakterek jelleméről esett szó, akkor Kong mellett sem mennék el, akiről nem csak azt a jellemet akarták festeni, hogy pusztán egy nagyra nőtt gorilla. Ő is kapott egy személyiséget, és ezt jól mutatták be, jól is jöttek ki belőle a készítők, mert egy pluszt adott a filmnek, ezáltal jó pár csavar is került időközönként a 2 órás alkotásba.

76 Kong: Koponya-sziget (2017)
akció | fantasy | kaland | katasztrófafilm | sci-fi
A Csendes-óceán egy távoli, feltérképezetlen szigetére különös expedíció érkezik. Vegyes csapat: kutatók, természettudósok, üzletemberek és katonák is vannak köztük, de... több»
Szereplők: Samuel L. Jackson, Tom Hiddleston, John Goodman, Brie Larson, John C. Reilly