2024.05.03 22:44 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
1

Egy közepestől erősebb dráma, ami néha horrorba csap át!

A Zombies: Time of the Season fülbemászó taktusaira kezdődik el a film és maga a történések is egyben.

Mick Garris nem lacafacázott...

Egy közepestől erősebb dráma, ami néha horrorba csap át!

Iderakta elénk Alan Parker történetét, amit természetesen már olvastam Stephen King tolmácsolásában, és bevallom férfiasan, filmként is nagyon bejött!

Nem először láttam, most csak frissítettem a látottakat!

Hatalmas flashback jelenetek, Alan (Jonathan Jackson) állandó őrlődése, a hetvenes évek szabad szelleme, a hippik előretörése, innovatív fiatalok, és mégis nagyon erősen süt a reménytelenség és gyökértelenség a képsorokról...

Nincs is ezzel baj, sőt azzal sincs, hogy nagyon tévéfilm-„szagú” az egész. Hát persze hogy nincs, hiszen Barbara Hershey, David Arquette, Erika Christensen vagy éppen Cliff Robertson is nagyon jól hozzák a karaktereket...

Nagyon tetszettek a zseniálisan megszerkesztett jelenetek, mint például a Halál megjelenése a fürdőszobában, a halott apjával való „találkozások”, a támadó kutya és a hazafelé vezető úton történtek, amelyek élvezetessé teszik az egész filmet...

Természetesen a csúcspont a temető és utána a találkozás az immáron halottként visszatérő „kísérő”-vel, George Staubbal (David Arquette) való autókázás...

Természetesen Alan „józan énje” is mindig ott van a srác mellett, és megpróbálja jótanácsokkal ellátni őt!

Staub pedig hajt, mint az őrült, Alan haldokló, szélütést kapó anyjához...

És Staub felteszi a kérdést!

Kit vigyen magával a Pokolba?

Őt vagy az anyját?

És miért hazudott neki, hogy felült A golyó nevezetű óriási hullámvasútra?

Természetesen vannak kisebb-nagyobb hibái a filmnek, és Arquette helyett egy markánsabb pokolbéli szállítót is el tudtam volna képzelni, de összességében egy kifejezetten jó kis mozit raktak össze a készítők.

Az IMDb-n 11 ezer vélemény után 5,2/10-es, a TMDB-n 180 szavazat után 51%!

Nálam négy csillag és 71%!

Tejszínes csirkefalatkák bulgurral....

Semmi más és persze a kedvenc fotelem.

53 A golyó  (2004)

horror | thriller

A 21 éves egyetemista, Alan Parker Jonathan Jackson túl van egy öngyilkossági kísérleten és folyton halálos látomások gyötrik. Ráadásul anyja szélütést kapott, élet és... több»

1