2024.10.08 23:16 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
0

Nagyon lapos és jelentéktelen

Őszintén bevallom, nem is az a gond, hogy "low budget" mozi, ami azért, bevallom, nagyon erősen érződött és látszódott rajta. Hanem a jelentéktelen, üres történet, ami nem bírja "kipörgetni" magát, és valahogy "ledarálódik", és semmi nem ment meg attól, hogy feszengjek és ásítozzam folyamatosan, plusz állandóan nézegettem a számlálót, mikor lesz már vége.

Chris Gorak filmje... Los Angeles belvárosában bombák robbannak. És valamilyen fertőzés tombol, ami a bombák belsejéből kiszabaduló anyagnak köszönhető. De előtte látjuk az egész kialakult káoszt, egy házaspár, Brad (Rory Cochrane) és felesége, Lexi (Mary McCormack) szemszögéből láthatjuk.

Nagyon lapos és jelentéktelen

Az asszony, Lexi elindul dolgozni, férje, Brad, egy állástalan, épp munkanélküli zenész otthonról próbál dolgozni. Ám hirtelen robajra, sőt többre lesz figyelmes, majd bemondják, hogy valamiféle bombamerényletek vannak a belvárosban.

Elindul kocsival az asszony után, de hamarosan a rendőrök visszafordítják, így maradnak a néma telefon- és rádióadások. Majd nem sokkal később bekéredzkedik hozzá egy szerelő, Alvaro (Tony Perez), aki itt ragadt a környéken.

De ahogy Alvaro, úgy Brad, majd a valahogy visszaszökő, visszamenekülő Lexi sem tud semmi érzelmet vagy részvétet kicsikarni belőlem. Unalmas, sablonos alakítások, nagyon rossz technikai kivitelezés. A felállított steril sátor, a rendőrségi akciók, a vegyvédelmi csapatok felszereltsége, de úgy összességében minden olyan esetleges és rossz, hogy nagyon bántó volt a szemnek.

Kik dobták le a bombát? Miért pont ide, Los Angelesbe? Mit ért az a vékony, gagyi nylon, amivel körberagasztották a lakást? Szóval ezernyi kérdés, de inkább örültem, hogy vége, és nem is akartam már vele sokat foglalkozni. Gyenge fényképezés, gyenge színészi munka, nem is ér annyit a film, hogy valakinek ajánlani tudjam.

Az IMDb-n 15 ezer vélemény után 6,0/10-es, a TMDB-n 223 szavazat után 57%. Nálam ez kettő csillag és 39%. Gránátos kocka cukrosan és sósan is. Hozzá egy jó nagy pohár hűtött áfonyatea.

dráma | sci-fi | thriller

Brad (Rory Cochrane), az állástalan zenész egy nap arra ébred, hogy a városban bomba robbant. Kiderül, hogy veszélyes, valószínűleg mérgező porfelhő került a levegőbe. Az... több»

0