2025.04.07 16:54 ospir Nézhetetlen Olvasottság: 129x
0

Egy Minecraft film – nos… ez is megtörtént

Elmentem rá, mert kíváncsi voltam, mit tudnak kihozni egy ennyire ikonikus játékból. Mármint Minecraft – lehet szeretni, lehet nem szeretni, de hogy vizuálisan és hangulatában van benne potenciál, az biztos. Csak hát... Ezt a potenciált sajnos elásták egy nagyon mély, bugos chunk alá.

A film vizuálisan néhol egész szép. A Minecraft világát elég hűen adja vissza: a blokkok, a lények, az atmoszféra rendben van. Na de amint bejönnek az "élő" karakterek, ott kezd el igazán recsegni az egész. Az ember csak pislog, hogy ez most komoly? Tényleg így kellett ezt?

Egy Minecraft film – nos… ez is megtörtént

A színészek – például Jack Black és Jason Momoa – próbálkoznak, ez érződik. Nem lehet rájuk fogni, hogy ne tettek volna bele energiát. De sajnos ez az energia teljesen célt téveszt. A karakterek túljátszottak, fárasztóak, és a humor gyakran inkább kellemetlen, mint szórakoztató. Tényleg olyan érzésed van, mintha a film direkt azt akarná, hogy kényelmetlenül érezd magad.

A történet... Nos, ha nagyon keresed, talán találsz valami vázlatot egy sztorira. De igazából olyan, mintha egy csomó ötletet bedobtak volna egy kalapba, majd random kihúztak párat, és aztán azt mondták: "Na, ebből csináljunk egy filmet!" Csak épp semmi nem áll össze. Nincs igazi ív, nincs tét, nincs miért érdekeljen.

És mindez nem csak a játék rajongóinak lehet csalódás. Azok számára sem működik, akik „csak” egy jó kis családi kalandfilmet várnának, vagy valamit, ami legalább szórakoztató. A poénok laposak, a jelenetek fárasztóak, és az egésznek nincs meg az a varázsa, amit egy ilyen ismert név alapján elvárna az ember.

Lehet, hogy kisebb gyerekeknek még működik – ők lehet, hogy örülnek, ha felismernek egy mobot vagy egy építményt. De a moziban, ahol én ültem, még a gyerekek is csöndben ültek, és csak néha volt egy-egy halvány nevetés. Nem az a film, amitől majd egész nap idézgetnek a suliban.

Szóval ha Minecraft-rajongó vagy: inkább építs valamit a játékban! Ha filmrajongó vagy: nézz meg bármi mást! Ez a mozi sajnos pont az, amitől az emberek félni szoktak, amikor egy videojáték alapján filmet csinálnak.

akció | animáció | családi | fantasy | kaland | történelmi

Négy kívülálló – Garrett Garrison (Jason Momoa), Henry (Sebastian Eugene Hansen), Natalie (Emma Myers) és Dawn (Danielle Brooks) – kiszakad a mindennapi életéből, amikor egy... több»

0