Közösség

Vélemény:

 

76 Kaliforniai álom

(2016)

Kaliforniai álom

 
dulkap   2017.01.05 12:24
3

a azt hiszem megvan az idei „nem-értem-mire-kapja-azt-a-rengeteg-díjat” film. Értem én, hogy a film nem szeretne mást, csak szórakoztatni, amit még becsülök is, csak ez a film számomra minden volt, csak szórakoztató nem.
Nem igazán értem ezt a kirobbanó sikert, meg a sok jelölést. A történet totál sablonos és számomra túlságosan cuki és negédes. A dalok nem voltak fülbemászóak, amiből legalább egy dallama megmaradt volna bennem. Nem igazán hallottam benne egy igazán jó jazz dalt. Inkább csak mikor a klubban zenélnek, de azok nem igazán klasszikus betétdalok voltak. Színészi alakítás korrekt volt, de semmi extra. Ez nem a az egyébként tehetséges színészek hibája, hanem a karakter nem kíván meg többet, mint hogy megtanuljanak táncolni. Csak hogy ez film és nem táncverseny. Technikailag fura volt, hogy nagyon lejött az énekeknél az utószinkron. A hangmérnök azért még melózhatott volna, hogy elhiggyem, hogy ott énekelnek és nem csak rátátognak.
De nem akarom agyonszidni a filmet, ez mind szubjektív vélemény. Egyszerűen semmi kiemelkedőt nem láttam és nem hallottam benne. A koreográfus mondjuk tehetséges volt, de talán pont neki nincs is nagyon díj.