A napokban találtam rá erre a filmre, és előjáróban minden arra mutatott, hogy kellemes kis borzongással fog szolgálni a közel másfél órás játékideje.
Kezdeném azzal, hogy két olyan műfajkeverék található meg a filmben, ami elég közel áll a szívemhez. Az egyik az állatos horrorfilmek iránti elkötelezettségem. A másik pedig az úgynevezett "home invasion"-stílus. Már e két dolog miatt is szívesen rászántam volna magam a filmre, de ráadásként itt volt még az is, hogy az IFC Midnight stúdió hozta tető alá, és hogy egy ausztrál produkcióról beszélhetünk jelen film esetében. Na már eme dolgok miatt is alaposan felvérteztem magam egy kiváló kis horrorfilmre, de sajnos a végeredmény közel sem lett annyira kiemelkedő, mint amit vártam előjáróban a The Pack (vagy egyes helyeken A kutyafalka) címen ismert filmtől. Na de nézzük, hogy mit is kapunk eme produkciótól.
Az ausztrál horrorfilmgyártás számomra mindig jó előjel szokott lenni, hisz legtöbb esetben közkedvelten merülnek el az állatos horrorfilmek világában, hisz valahol egyszer hallottam azt, hogy ott szinte majdnem minden állat halálos veszély lehet az emberre. Jelen filmünk esetében, most nem egy olyan állatcsoport lesz a célkeresztben, amit az ausztrál állatos horrorfilmek esetében már megszokottnak mondanék, hanem kutyák. Ez kissé meglepett, főleg abból a szempontból, hogy az amerikai filmgyártás már 1977-ben elkészített egy igencsak hasonló alapfelállású filmet, ugyancsak a The Pack címen (itt utána is kellett néznem, hogy akkor talán ez a film az 1977-es film remake-je lenne, de elméletben nem, hisz csak az alapfelállás az azonos). Tehát a film fő koncepciója nem túlságosan a legeredetibb, de spongyát rá, ettől még, gondoltam, jó is lehet, és hát azt kell hogy írjam, történetileg még úgy elmegy a film. Ausztrál filmként eddig szinte mindig azt tapasztaltam, hogy elképesztő helyeket tudtak kiválasztani a készítők forgatási helyszínekként. Sajnos talán ez volt az első olyan alkalom, hogy ezt itt egyáltalán nem éreztem annyira dominánsnak. Az IFC Midnight stúdió legtöbbször nálam egy jó kiindulási alap szokott lenni, hisz igaz, hogy a legtöbb esetben kis költségvetésből hoznak tető alá kimondottan élvezhető filmeket, és csak nagyon, de nagyon ritka esetben csalódok a filmjeikben (eddig talán egyszer esett meg), de sajnos itt ismét valami nagyon nem jött össze.
Talán a színészi alakítások miatt vagyok a legcsalódottabb, merthogy e téren igencsak alulteljesít a film. Nem mondanám, hogy rosszak lettek az alakításaik, csak valahogy nehezen tudtam velük együttérezni. Talán az hiányzott a legjobban, hogy nem jött át az a fajta rettegés, ami egy efféle szituációban szükséges lett volna. Ezáltal pedig egyből agyon is lett csapva a film hangulata. Pedig a támadásokban volt elég brutalitás, és a vérrel sem nagyon spóroltak.
Mindent egybevéve: ha mondjuk erősebb drámai alakításokat láthattunk volna a színészektől, akkor merném írni, hogy becsúszott volna a négycsillagosok közé a végeredmény. Ezek hiányában, viszont csupán egy gyengécske közepesre méltatnám a filmet.

44 The Pack (2015)
Egy farmernek és családjának az életükért kell küzdenie, miután vérszomjad vad kutyák falkája megszállja a világtól elszigetelt birtokot. Vajon mindannyian túlélik az éjszakát?
Szereplők: Jack Campbell, Anna Lise Phillips, Katie Moore, Hamish Phillips, Charles Mayer