Közösség

Vélemény:

87 Mr. Robot

(2015)

Mr. Robot

MMcFly2015   2018.09.13 22:01
0

A sorozatból egy évadot néztem meg, mert amennyire lenyűgözött, annyira hagyott bennem kételyeket a folytatás kapcsán. Így összességében vegyes érzéseim vannak. Ami viszont vitathatatlan: Rami Malek alakítása elsöprő. Nem is értem, eddig hol bujkált – vicces belegondolni, hogy eddig csak az Éjszaka a múzeumban trilógiából ismertem a nevét. Hatalmas tehetség, és tényleg az ő játéka miatt még az unalmasabb részek is élvezhetővé váltak. Le a kalappal! A hetedik résznél kaptunk egy óriási fordulatot, viszont az odavezető út sokszor túlságosan elnyújtottnak és túlmagyarázottnak érződött. Az évad (mindössze 10 rész) simán működhetett volna fele ilyen hosszúságban is – sokszor inkább időhúzásnak tűnt, ráadásul a rengeteg szál miatt helyenként követhetetlenné vált a történet (persze a végére minden összeáll). Az évadzáró sajnos nem ütött akkorát, mint vártam, és kifejezetten bosszantott, hogy gyakorlatilag semmit sem zárt le, hanem mindent a második évadra hagyott. Ha hihetek a szóbeszédnek (és a fórumoknak), a második évad már a rajongóknak is csalódás volt, így valószínűleg nem folytatom. De amit láttam, az egy erős társadalomkritikával bíró, remek alakításokkal teli sorozat volt, ami nem véletlenül lett elismert.