A szuperhős filmek mindig is a kedvenceim voltak, azonban Pókember nem lopta be magát a szívembe, amikor még Tobey Maguire játszotta piros ruhás hősünket. Majd Andrew Garfielddel ez az érzés megváltozni látszott. Az "Irány a Pókverzum" lett az összes rész közül a kedvencem, egyedisége és pörgős sztorivezetése azonnal lenyűgözött. Lássuk be, az első három film elég lehangoló volt mind történetileg, mind pedig karakterügyileg! Majd kapott egy reboot szerűséget, amiben ugyanazt az eredettörténetet nézhettük végig más karakterekkel. Ez már önmagában elég volt, hogy jobban tetsszen, mint az eredeti. Tom Hollanddal pedig végre nem ugyanazt a sztorit éltük végig, és így kaptunk egy újszerű és szerethető Pókembert.
Phil Lord és Christopher Miller keze munkája nagyon is érezhető a filmen, mert épp annyira ültetik bele a humorfaktort, hogy az ne gúnyolódásként hasson, hanem egyfajta feszültségoldásként a nehéz pillanatokban. Mert bizony abban sem fukarkodik velünk a történet. Ugyanis Peter Parker stílusát sutba dobva ezúttal Miles Morales természetét és problémáit ismerhetjük meg. Sok fiatalnak és akár idősebbnek is ismerősek lehetnek azok az érzések, melyek benne tombolnak. Egy fiatal tini gondjai ezek, melyeket szinte mindenki átélt már. Ez pedig nem kevés akadályt állít hősünk elé. Ezért is törpülhetett el picit főgonoszunk ténykedése annak ellenére, hogy látjuk, milyen motivációk vezérlik kedves Vezérünket. Az egyedisége pedig legfőképp az animációban rejlik. Mikor a trailert figyeltem, nem is sejtettem, mit fognak kihozni, először egy egyszerű "mese" stílusra számítottam. Megdöbbenve vettem észre, hogy ez bizony olyan, mintha egy mozgó képregény lenne. Azonnal elvarázsolt ez a megvalósítás, kicsit eszembe jutott a Scott Pilgrim film, ahol szintén elég egyedi módon adaptálták a képregény stílust.
Összességében a film egyszerre humoros és szívmelengető. Ami egy ilyen kategóriától kivételes teljesítmény, úgy vélem. Stan Lee cameo szerepénél pedig minden Marvel fan szomorú mosollyal vagy könnycseppel a szemében tekint a legendára. Egyszóval varázslatos.

akció | animáció | családi | kaland | sci-fi
Úgy tűnik, hogy egyszer minden szuperhőst utolér a végzete. Miután közös erővel Homokembernek, Doctor Octopusnak, Electronak, Kravennek és a Keselyűnek sikerült legyőzniük... több»
Szereplők: Nicolas Cage, Chris Pine, Hailee Steinfeld, Liev Schreiber, Oscar Isaac