Vélemény:

78 Az

(2017)

Az

dulkap   2017.09.13 18:26
0

Azt hiszem felesleges összehasonlítani az elődjével, még ha ez elkerülhetetlen is. Igazából se jobb, se rosszabb, inkább más. Nyilván vannak visszaköszönő jelenetek, de hát mégiscsak ugyanabból táplálkozik a kettő. Nos ez a feldolgozás kiválóra sikerült, még ha nem is hibátlanra. Az egész filmből árad egy jó értelemben vett tv-film hangulat, ami inkább a képi világra vonatkozik. A gyerekszínészek remek választások voltak, még ha így elsőre egyikükről sem mondanám, hogy hatalmas karrier vár rá, de kívánom mindegyiküknek. Finn Wolfhard ugyan már jó úton halad efelé és Sophia Lillisben is érzek potenciált, csak szegény nagyon hasonlít Amy Adamsre. Krajcáros szerepére is jó választás volt Skarsgard és szerencsére az elsőnek megosztott nem túl jó kép is csalóka volt. Összességében én egy kicsit több feszültséget vártam, bár így is volt benne olyan, ami megemelt a pulzusomat, pedig azért láttam már ezt-azt. De mindent egybevéve jól sikerült adaptáció, ami biztos még jobban ütött volna, ha nem láttam volna, az azóta klasszikussá vált tv-film feldolgozást. Nagyon város a folytatás és hogy kik alakítják a felnőtteket. Lenne pár ötletem…