Közösség

Vélemény:

74 Testvérlövészek

(2018)

Ne egy cowboy-jal teli, régi vágású westernfilmet várjunk...

MMcFly2015   2019.09.24 17:18
0

Ne egy klasszikus, régi vágású westernre számítsunk…
A hagyományos westernek mára szinte kihaltak, ezért ha felbukkan egy olyan modern alkotás, amely ígéretesnek tűnik, érdemes odafigyelni rá. Így voltam a Testvérlövészek című filmmel is. Tudom, hogy a műfaj sosem igényelt túlságosan összetett történetet – a klasszikusokban is leggyakrabban bosszú, rablás vagy egy kiszabadítás volt a fő mozgatórugó. Mégis, ettől egy kicsit többet vártam.
A színészgárda és az előzetes okkal keltette fel az érdeklődésemet, de végül csalódást okozott. A film humora nálam teljesen hatástalan maradt – egyetlen olyan momentumot sem találtam benne, ami miatt indokoltnak érezném a vígjáték besorolást. Ugyanakkor a karakterekre nagy hangsúlyt fektetett, ami egy darabig működött, de egy idő után monotonná vált.
Lényegében egy aranyláz idején játszódó westernről van szó, de igazából csak a környezet idézi meg a műfajt – valójában egy egyszerű road movie, amelynek végére kibontakozik a mélyebb mondanivaló: a testvéri összetartozás, a család és a kapzsiság témája.
Még egyszer nem nézném meg, és nem is ajánlanám bárkinek. Inkább a művészfilmes megközelítés dominál benne, mintsem a vadnyugati hangulat, legyen szó akár klasszikus westernről, akár a 2000 utáni próbálkozásokról.