Nem voltak nagy elvárásaim, hiszen amikor nagy volt a Marvel, ott voltam, és teljes szívemből rajongtam érte, és amikor csillapodott a rajongásom, azzal együtt ezek minősége is. Természetesen követem a tartalmakat, de nem tudnak újat vagy legalább jót nyújtani. Nos, így ültem be a Deadpool és Rozsomákra, és óriási meglepetést okozott nekem. Egyrészt rég nem nevettem ennyit egy filmet főleg a meta viccek hatványa volt régi, új és el nem készült filmekről, sztárokról, zenékről meg mindenről.
Az akciójelenetek is zseniálisak, van kettő akciójelenet, aminek minden képkockája élvezhető, kicsit már elcsépelt, oda nem illő számmal harcolni, de ez még mindig jó nézni. Meglepetés karakterekből sincs hiány, jó soknál ritka az ilyen, de én is meglepődtem. A humoron meg a utalásokon kívül van egy minimális dráma, viszont az van és kész, nem viszi annyira a cselekményt előre, de nem is hátráltatja. A duó dinamikája (nem meglepően) működött, sokaknak, ahogy nekem is, feltűnt, hogy Ryan Reynolds egy másodpercre se fogja be a pofáját, hogy legalább szegény Hugh Jackman érvényesüljön.
Viszont akármennyire is zavaró, nem karakterekidegenek ezek, mert egy extrovertált személyiség egy távolságtartó ember mellett még extrovertáltabbnak tűnik. Összességében imádtam, fixen újranézem. Szép lezárás a FoX-men univerzumnak, és a film után feldobja az embert. Stáblista utáni jelenetet érdemes megvárni (számomra egyik legjobb MCU stáblista utáni jelenete). És egy hajszál híján nem 5 csillag, azért nem, hiszen mégis csak egy képregényfilm.

69 Deadpool & Rozsomák (2024)
akció | kaland | sci-fi | vígjáték
A Marvel Studios bemutatja eddigi legjelentősebb meléfogását – Deadpool & Rozsomák. Wade Wilson számára a civil élet elviselhetetlen. A szívós zsoldos visszavonult, de amikor a... több»
Szereplők: Hugh Jackman, Matthew McConaughey, Ryan Reynolds, Chris Evans, Channing Tatum