2018.09.10 10:42 MMcFly2015 Olvasottság: <100x
3

Félelmetes helyett felejthető

A apáca egy rendkívül megosztó film lett – ha elnézem a véleményeket és a kritikusok többségét, ez nem is meglepő. Számomra sajnos csalódás volt. A Démonok között 2 apácája egy félelmetes, izgalmas horror-karakterként robbant be, így természetesen kíváncsi voltam egy önálló filmre róla. De ehelyett nem lettem okosabb a karakterével kapcsolatban – sőt, még csak központi szerepet sem kapott a saját filmjében.

Történet szempontjából a film sajnos egy nagy nulla. Összefüggéstelen ijesztgetések sorozatára épül, tele a műfaj minden létező kliséjével, így csupán egy átlagos horror marad a többi száz mellett. Keményen meglovagolta A Démonok között sikerét, de érzésem szerint minimális erőfeszítést tettek bele, hogy valóban működőképes film szülessen.

Félelmetes helyett felejthető

Számomra egy jó horror attól válik igazán hatásossá, ha az ijesztgetések mellett a történet is előrehalad, és közben a néző is kap némi levegőt. Az apáca ezt nem tudja megugrani – a jumpscare-ek egymás után sorakoznak, de valódi feszültség alig-alig épül fel. A legnagyobb ostobaság pedig a mellékszereplő, Frenchie „hőstette” volt, aki kétszer is a semmiből bukkan fel, hogy megmentse a főhősöket a bajból – mindezt a vérgáz „Gondoltam, elkél a segítség” beszólással. Ez inkább nevetségessé tette az adott jeleneteket, mint félelmetessé.

A film végi csavar viszont tetszett, ahogy összekapcsolták A Démonok között eseményeivel. Ugyanakkor egyre inkább azt érzem, hogy ebből a „szériából” kezd kifogyni a szufla.

...de ha csak egy tucat horrort keresünk egy esti borzongáshoz, arra tökéletesen megfelel.

60 Az apáca  (2018)

horror | misztikus | thriller

Fogarasföldön egy kolostor szörnyű titkokat őriz, melyek felderítésére Róma kirendel egy apácából, egy szerzetesből és egy újoncból álló csoportot. Valamennyien sejtik,... több»

3