A apáca egy rendkívül megosztó film lett – ha elnézem a véleményeket és a kritikusok többségét, ez nem is meglepő. Számomra sajnos csalódás volt. A Démonok között 2 apácája egy félelmetes, izgalmas horror-karakterként robbant be, így természetesen kíváncsi voltam egy önálló filmre róla. De ehelyett nem lettem okosabb a karakterével kapcsolatban – sőt, még csak központi szerepet sem kapott a saját filmjében.
Történet szempontjából a film sajnos egy nagy nulla. Összefüggéstelen ijesztgetések sorozatára épül, tele a műfaj minden létező kliséjével, így csupán egy átlagos horror marad a többi száz mellett. Keményen meglovagolta A Démonok között sikerét, de érzésem szerint minimális erőfeszítést tettek bele, hogy valóban működőképes film szülessen.
Számomra egy jó horror attól válik igazán hatásossá, ha az ijesztgetések mellett a történet is előrehalad, és közben a néző is kap némi levegőt. Az apáca ezt nem tudja megugrani – a jumpscare-ek egymás után sorakoznak, de valódi feszültség alig-alig épül fel. A legnagyobb ostobaság pedig a mellékszereplő, Frenchie „hőstette” volt, aki kétszer is a semmiből bukkan fel, hogy megmentse a főhősöket a bajból – mindezt a vérgáz „Gondoltam, elkél a segítség” beszólással. Ez inkább nevetségessé tette az adott jeleneteket, mint félelmetessé.
A film végi csavar viszont tetszett, ahogy összekapcsolták A Démonok között eseményeivel. Ugyanakkor egyre inkább azt érzem, hogy ebből a „szériából” kezd kifogyni a szufla.
...de ha csak egy tucat horrort keresünk egy esti borzongáshoz, arra tökéletesen megfelel.

60 Az apáca (2018)
Fogarasföldön egy kolostor szörnyű titkokat őriz, melyek felderítésére Róma kirendel egy apácából, egy szerzetesből és egy újoncból álló csoportot. Valamennyien sejtik,... több»
Szereplők: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Taissa Farmiga, Demián Bichir, Lili Taylor