2019.01.01 22:06 MMcFly2015 Olvasottság: 241x
0

Tarek Boudali és bandája sosem fárad el...

Többször írtam már, hogy Philippe Lacheau és csapatának filmjei mindig remek szórakozást nyújtanak számomra. A Felvigyázó óta, amint az új filmjük a premierlistán szerepel, máris irány a mozi, mert tudom, hogy egy újabb őrült, néhol bugyuta és klisés vígjáték vár rám, ami garantáltan könnyesre röhögtet. Bár ez a stílus megosztó lehet – egyesek talán az Adam Sandler-féle, jól kitaposott ösvényt látják benne –, eddig a nevük garanciát jelentett a szórakoztató agymenésre (Alibi.com, Elmentek otthonról).

A Hozzám jössz, haver? esetében annyi a változás, hogy a rendezői székben Tarek Boudali ült, aki Philippe cimborája. Érezhető a különbség, de a színvonal nem változott jelentősen. Mondhatni, egy Férj és férj újradolgozása tárul elénk, de sokkal több és kínosabb bonyodalommal. Ahogy a korábbi filmekben is megszokhattuk, itt is egy „komolyabb” romantikus történet köré gyűlnek a gigászi mennyiségű (meleg, rasszista, helyenként alpári) poénok, amelyeknek a nagyobb része szerencsére működik. Sajnos egy-két jelenet kifejezetten erőltetett lett, és kellemetlen volt nézni (például amikor a nyomozó beöltözik nőnek, hogy tesztelje, a főhős tényleg meleg-e). Egy ilyen tömény ökörségben hajlamos vagyok elnézni az ilyen hibákat, de azért jó lett volna, ha valahol meghúzták volna a határt.

Tarek Boudali és bandája sosem fárad el...

Ha már láttál bármelyik fent említett filmekből egyet, és tetszett, bátran ajánlom a Hozzám jössz, haver?-t. Ugyanakkor el kell ismernem, hogy nem véletlenül megosztó a film Franciaországban is. Ízlések és pofonok. Nekem mindenesetre kellemes kikapcsolódás volt a moziban, és abszolút helytállt, mint vígjáték. Már alig várom a brigád következő őrült alkotását.

vígjáték

Yassin minden álma, hogy Párizsban tanuljon, de családja nem engedheti meg magának az ezzel járó anyagi kiadásokat. Szülőfalujának lakóinak segítségével mégis lehetősége... több»

0