Az utóbbi időben elkezdtek érdekelni a francia filmek, mert mostanság több jó filmet is láttam tőlük. Egészen kiváló volt az Életrevalók vagy néhány évvel ezelőtti Életem nagy szerelme, ami hatalmas meglepetést okozott. Hasonló elvárásokkal vágtam neki a filmnek. A Szerelembe gurulva sajnos nem lett annyira jó, mint reméltem holott sok olyan kritikát lehetett olvasni, hogy remek a film humora. A humorosabb jeleneteket sajnos az előzetes már lelőtte és azokon kívül alig-alig volt megmosolyogtató jelenete a filmnek.
Maga a története kedves és aranyos, de sokkal többet is ki lehetett volna hozni belőle. Kicsit lassan indult be a történet és sok kínos párbeszéd is elhangzott benne. Nem bonyolították túl a történetet, sok meglepő dolog nem történik benne és minden a szemünk előtt játszódik le. Nincs visszautalás a múltba, sem semmilyen extra csavar. Kiszámítható a szerelmi szál. Az mondjuk tetszett, hogy egy véletlen miatt hitték a palit tolószékesnek, ő sosem mondta, hogy az, utána meg már minden adta magát. Persze az, hogy nem bukott le, senki sem mondta el véletlenül, hogy egészséges az elképzelhetetlen.
Örültem a komolyzenei dalbetéteknek, egyre kevesebb filmben hangzik el hasonló. Voltak üres foltok a filmben, amire nem kaptunk magyarázatot. Például, hogy a család miért nem kedvelte az elhunyt édesanyát, arról sok minden nem derült ki. Az édesapa behozatala az utolsó tíz percben sem volt indokolt. A kotnyeles titkárnő karaktere kicsit idegesítő volt.
A film feladataként tűzte ki, hogy a hátrányos helyzetűeket támogatni kell és az elfogadásra is felhívja a néző figyelmét. Ami szép gondolta, de valahogy nem illett a történetbe. A tolószékes tenisz érdekes volt, illetve a film leglátványosabb jelenete az volt, amikor a vacsora után medence lett a térből és lebegtek az úszógyertyák. Az pedig, hogy a nő mindvégig tudta, hogy megtévesztik őt egy kellemes végkifejlet volt, hiszen számtalan jel utalt rá, hogy turpisság van a dologban. A színészek játéka könnyed és természetes, eléggé ismeretlen arcok. A szerephez teljesen passzoltak, korban is erre ügyeltek a készítők. Összességében egy közepes filmnek mondanám, nem annyira közönséges, mint hasonló társai. Egy esős szombat délután kellemes kikapcsolódást tud adni, de nem mozi kategória.

73 Szerelembe gurulva (2018)
Jocelyn sikeres üzletember, híres nőcsábász, megrögzött hazudozó és szerepjátékos, az egyéjszakás kalandok bajnoka. Miközben orvos barátja tanácsára megpróbálna leszokni... több»
Szereplők: Claude Brasseur, Elsa Zylberstein, Gérard Darmon, Alexandra Lamy, François-Xavier Demaison