2019.07.27 21:44 Kóborló Olvasottság: 222x
0

Már egy ideje szemezgettem ezzel a filmmel, de valahogy sem az előzetese, sem pedig a film tartalma nem tudott eddig meggyőzni arról, hogy másfél órát rászánjak. Sajnálatos módon a héten bejelentették az egyik olyan színész halálhírét, akit kimondottan kedveltem (Rutger Hauer) ezért keserű szájízzel álltam neki az egyik utolsó filmjének. Mr. Hauer-t egy igazi ezerarcú színésznek tartottam, hisz szinte minden filmes műfajban letette már a névjegyét. Karrierje csúcsa számomra valahol a 80-as évek elején kezdődött, majd sajnos a 90-es évek közepétől, elsősorban olyan filmekben vállalt szerepet, amik nagyon alacsony költségvetésük miatt nagy százalékban elkerülték a mozikat és inkább egyből Dvd-re adták ki. Itt azért feltétlenül érdemes azt megemlíteni, hogy ezen filmek többsége, nem volt valami kiemelkedő minőségűek, de Rutger Hauer alakításaira itt is lehetett számítani. Volt a színészi alakításaiban egyfajta plusz, ami engem általában mindig el tudott varázsolni. Kedveltem és hiányozni fog.

Jelen filmünk engem eléggé meglepet, hisz mint fentebb írtam, volt valami mint az előzetesében, mint pedig a film tartalmában, ami kimondottan nem generálta bennem azt az érzést hogy mindenképp nézzem meg ezt a filmet, de most hogy túl vagyok rajta azt kell hogy írjam, nekem tetszett. Van egy olyan érzésem hogy ezzel nem sokan lesznek majd így, hisz a film valójában hemzseg a hibáktól és nem feltétlenül lehet rá azt a kifejezést alkalmazni, hogy egy felhőtlenül szórakoztató alkotás lett. Hisz már a képi világa is ad egyfajta neo-noir hatást, amitől sokkal súlyosabb, avagy nyomasztóbbnak hatnak majd a jelenetek. Erre még a készítők rádobtak plusz egy lapáttal is, miszerint hogy kimondottan sok betegnek tűnő jelenettel fűszerezték meg a filmjüket. Lehet hogy történetileg nem épp a legjobbnak mondható a film, sőt, talán pont hogy a története az egyik nagy negatívuma is egyben, hisz a történetvezetése eléggé ugráló az időben és még nem is nagyon akar sokszor teljesen összeállni a történet hogy mire is akar majd kiteljesülni (ha egyáltalán ki fog teljesülni), de a hangulati tényezőkkel, szerintem jól bántak a készítők. Mindezek mellett azt is érdemes megemlíteni, hogy kellő mértékben tartalmaz brutális jeleneteket is, amik igaz nem néznek annyira jól ki (valószínűleg az alacsony költségvetés miatt) de legalább próbálkoztak.

A színészi alakítások nem rosszak, kissé pazarlásnak tartottam hogy Rutger Hauer-nek csupán egy pár perces jelenete van. Engem kissé emlékeztettet ez a film egy másik eszement filmhez, amiben szintén szerepelt Mr. Hauer, méghozzá a 2011-es Koldus puskával című filmre. Valahogy úgy jellemezném mindkét filmet, hogy ha a nézője nem akarja komolyan venni a látottakat, akkor még akár képes is lehet szórakozni rajtuk (bár hangulatilag ez azért egy kicsit másabb film volt).

46 Corbin Nash  (2018)

akció | horror | thriller

Egy detektívet megölnek, miközben szülei gyilkosa után nyomoz. Halála után pedig egy gyilkosban születik újjá. több»

0