2024.03.26 13:09 Juki-onna Nézhetetlen Olvasottság: <100x
1

Nem szeretném lehúzni a filmet, de muszáj!

Egy ismerősöm mesélt erről a filmről, és kíváncsivá tett. (Nem szeretném lelőni a poént, mivel még nem láttam, így nem is érdemes végigolvasni az írásomat.) Igazából nem a történet érdekelt, hanem, hogy a hat fej hogy fér el egy testen! Mióta mesélt a filmről, azóta ezen agyalok! Nem tudtam, hogy már hatfejű cápás filmet is forgattak, de minek? Szerintem nem a cápák fejének a számától lesz izgalmas egy film, hiszen Spielberg filmbeli cápájának csak egy feje volt, és mégis félelmetes volt. Megnéztem a hat fej bemutatóját. Na, már ott hibádzik valami! A bemutatóban másképp vannak a fejek elrendezve, mint a filmben.

Ott három van az egyik oldalon, kettő a másikon, és egy pedig elöl (ha jól láttam)! A filmben már más! A cápánkon a hat fej úgy helyezkedik el, hogy elöl van kettő, a jobb oldalán is kettő, és a bal oldalán is kettő. A bemutatóban mutatnak egy szörfdeszkát, amin hat harapás van, mert ugye hat feje van a kis huncutnak. De ha hat harapásnyom van a szörfdeszkán, akkor egyet vagy kettőt (már lényegtelen, hogy helyezkednek el a fejek) harapott az a fej, amelyik elől van, utána meg kellett fordulnia ahhoz, hogy a másik kettő is beleharapjon, utána meg a másik oldalára kellett fordulnia, hogy a másik három (vagy kettő) is beleharaphasson! Elég sokat forgolódhat, ha ez így megy! A nagy kérdés: miért harapna bele a szörfdeszkába a másik öt tökfej, ha már nincs rajta jutifali? Már az első öt percben vérben úszunk, és sikoltozásból sincs hiány. Azután elevezünk kettecskén a szörfdeszkáinkkal, és megjelenik a CGI-os gumicápa és a hat fej, aki igencsak izgatott.

Nem szeretném lehúzni a filmet, de muszáj!

Nem hittem volna, hogy egy ilyen történetre van kereslet. (De mint szoktam írni, nem vagyunk egyformák! Ez adja a sava-borsát az életnek!) Van a filmben pár feszült párbeszéd, de nem igazán tudjuk, hogy miről van szó, mert csak a végkifejlet, a veszekedés jut számunkra a szereplők között, akiket nem ismerek, sosem hallottam róluk. Gondolom, növelni akarták a feszültséget a nézőkben a film készítői. Nagyon sokat veszekednek, kiabálnak és sikítoznak, már nekem is sok. Nem emeli a drámai hatást. Persze csapás hátán, elakad a hajó, nem működik az adó-vevő, és mindenki készen áll arra, hogy a gumicápát (akinek ha letépik az egyik fejét, visszanő, ez itt már kiütötte nálam a biztosítékot) megölje így vagy úgy, mert mi vagyunk a csúcsragadozók a Földön. Na persze! Csak fegyverekkel és anélkül? Azután a cápa kijön a szárazföldre, hogy ott folytassa a vérengzést. Mi történt a forgatókönyvíróval? Persze! Nem is volt forgatókönyvíró! Akkor a rendezőnek volt valamiféle rémálma, amit vászonra akart vinni. Borzalmasan unalmas az egész! Filmnek én nem nevezném. Jó szórakozást, ha valaki még nem látta volna!

akció | horror | kaland | sci-fi | thriller | vígjáték

A házassági kapcsolatok erősítésére szolgáló tábor egy távoli szigeten túlélésért folytatott elkeseredett harccá válik, mikor a hatfejű cápa megtámadja a partot. A... több»

1