2022.04.25 17:40 HEROES OF THE DAY 2 Olvasottság: <100x
0

Így készítünk filmet, ha hozzányúlunk egy remek együtteshez!

Őszintén szólva, én imádom a Beatlest! Minden számukat ismerem, mindegyiket kívülről fújom Lassan azt kell mondjam, hogy egy egész történelmem van velük. Mikor megláttam ezt a filmet, egyből felkeltette az érdeklődésem, nagyon bizakodó voltam, sokat vártam tőle. Nagyon letörne, ha minden idők egyik legnagyobb zenekarát gyaláznák meg.

Az elvárásaim: hangulatos, pici dráma, egy adag fantasy, jó sok vígjáték, romantikus szál, fülbemászó dalok, happy end. Végeredmény: hangulatos, pici dráma, egy adag fantasy, jó sok vígjáték, romantikus szál, fülbemászó dalok, happy end. A kettő összeér, szóval nagyon elégedett vagyok a filmmel. A karakterek kapcsán az volt a bajom végig, hogy kicsit kevés volt belőlük, de annyi baj legyen! Legalább, az a 3-4 karakter ki volt dolgozva, el volt találva. A főszereplő végig szimpatikus volt.

Így készítünk filmet, ha hozzányúlunk egy remek együtteshez!

Nem csak a számok, de az is tetszett, hogy rengeteg utalás volt magára az együttesre, szóval csillagos ötös. Kiemelném, hogy a Beatles-számokat nagyon jól bele szőtték a filmbe, érződött a kettő közötti vékony szál. Még egy óriási, kötelező pozitívum a sztori folyama. Kb. 10 perc után elindul a történet, az emberiség agyából kitörlődik a Beatles, és ezt sikeresen viszi végig. Jack sztársága is hullámvölgyek nélkül siklik végig a filmen.

Na de a játékidő! Nem kellett volna ennyire elnyújtani, viszont akkor sem haladt volna sokkal előrébb, ha kevesebb a játékidő. De maga a tény, hogy nem igazán lehetett eldönteni, hogy lett volna jobb pozitív, csak nézted. Szó mi szó, hiába baromi hosszú, a film mégis egy percig se unalmas. Néha van egy pont, ahol leblokkol, de mindig van egy új ötlete, amivel előrukkol és fenn tudja tartani a néző figyelmét. Az is egy külön érdem, hogy nem volt nagyon kiszámítható. Jack és a managere a végén összeházasodtak. Én erre őszintén nem nagyon számítottam, csak kb. arra, hogy megtörténik köztük egy csók vagy hasonló, de a házasság nekem egy kicsit új volt.

Ennyi pozitívum után nézzünk 1-2 negatívumot. Az alakítások. Lehet, hogy most nagyot tévedek, de nem annyira éreztem erősnek a színészi játékot, különösképp a főszereplőjét. Nekem nem annyira jött át. Jó, akad pár erősebb momentuma, amit én is értékeltem, de végig azt éreztem, hogy ő írta a szerepe nagy részét. A dalok kivitelezése. Nagyon zavart, hogy egyik se dalt se hallhattuk végig, pedig volt egy jó pár. Ed Sheeran kaphatott volna több szerepet, és ezt nem is ragozom tovább. Jobban örültem volna, ha az előzetes nem lövi le, hogy felbukkan a filmben, de sokkal jópofább volt az alakítása, mint azt gondoltam.

Így, a végén megemlíteném pár kedvenc részem. Mikor a neten kereste a Beatles, és nem találta. A vége. Szerintem eszméletlenül zárták a történetet, a házassági megoldás pöpec volt. Jack zongorázta a Let It Be-t és a többiek folyamatosan félbeszakították. Összegezve: hatalmas.

A Yesterday tehát nem tökéletes, de az elvárásoknak és a célnak bőven megfelel. Azt kaptam, amit nagyjából vártam, és ennek nagyon örülök!

71 Yesterday  (2019)

fantasy | musical | romantikus | vígjáték | zenés

A film egy felvetésre keresi a választ: mi lenne, ha a Beatles egy szempillantás alatt kitörlődne az emberiség emlékezetéből és kultúrájából, és te lennél az egyetlen, aki... több»

0