2025.03.17 17:42 Piczil Zsolt Olvasottság: <100x
0

Az angol humor gőgös, beképzelt, arrogáns, durva, bántó: tehát jó

Már megint a Facebook Reels vagy a YouTube Shorts működött, mert ez a film elment volna mellettem, ha nem látom egy kiragadott részét. És milyen jó, hogy felkeltette a figyelmemet, mert ha csak a pontszámára tekintek a filmnek, biztos nem nézem meg. Így viszont gazdagodtam egy hibátlan kalanddal, ami (igaz) másoknál bukott.

Én eleve távol tartottam magamat a Kingsman szériától, mert borzasztóan beképzelt, gőgös humorral operálnak, de amikor megláttam az első világháborús közelharci jelenetet, hát rögtön elcsábultam. És tényleg, a film eme 20 perces része többet ér, mint az 1917 c. film egésze. Jó, jó, az egy realista háborús film forradalmi kamerakezeléssel, ez meg egy akciókomédia. De milyen váratlanul jó, és ráadásul látatlanban mondom, még a történet is messze jobb, mint a többi Kingsmanben.

Az angol humor gőgös, beképzelt, arrogáns, durva, bántó: tehát jó

Olyannyira jó, hogy elhatároztam, megnézem a sorozat első részét, ami nem kellett volna, mert rémesen gyenge próbálkozás volt. Itt meg a King's Man: A kezdetekben sziporkázott az ötletmester, nemcsak nagyon érdekes időszakot választott, de teletömte csupa híres történelmi karakterrel, plusz szuper akcióval.

A film kezdeténél azért egy kicsit féltem, végig az angol felsőbbrendű öntudat sápatag, halvány, ámde kellemetlen humorát kapjuk a búr koncentrációs táborban, de hál' Istennek ez a szín gyorsan tovalebbent. A "kisfiam, hányszor mondtam már, aki kiváltságosnak született..." mondat egy undorodó fintort azért kipréselt belőlem.

Szerencsére a későbbiekben inkább a látványos akció dominál, mint a felsőbbrendű tudat, illetve Ralph Fiennes is kellemesebben adja az úriembert. Bár Raszputyin férfi combnyalakodását szeretném feledni, azért el kell ismernem, szemkápráztató lett az egész Oroszország jelenetsor. És amikor a büdös Raszputyin a doni kozákok gugolós táncát járja Ralph bordáin, az tényleg szemkápráztató. Pont olyan a film, mint A Szövetség c. film, ami szintén zseniális, szintén nem lett nagy siker. Sajnos.

akció | kaland | krimi | thriller | vígjáték

A világszerte rendkívüli népszerűségnek örvendő Kingsman széria előzményfilmjében egészen a huszadik század elejéig utazunk vissza, hogy szemtanúi legyünk a titkos... több»

0