Közösség

Vélemény:

69 Katonadolog

(2022)

Élvezetes, habkönnyű kutyás vígjáték

Harper   2022.03.14 16:52
9

A Mafabtól nyert mozijeggyel néztem meg ezt a filmet (ezúton is köszönöm a Magyar Filmadatbázis szerkesztőinek a jegyet), és kijelenthetem: nem bántam meg, hogy erre a sztorira használtam fel. Ez épp a századik vélemény-hozzászólásom itt a Mafabon, és örülök, hogy erről a szórakoztató kis történetről szól. Reid Carolin rendezésében és Channing Tatum főszereplésével ugyanis egészen élvezetes mozit láthattam. A mű eredeti címe nemes egyszerűséggel csak "Dog", és ez az egyszerűség át is hatja az egész filmet. Szimpla eseménytörténet, semmi bonyodalom, semmi váratlan fordulat (max. a legvégén), de talán pont ezért is jó. Pihentető, néhol vicces, máshol megható. Egy sérülés miatt inaktivált tengerészgyalogos csak akkor kerülhet újra állományba, ha elhunyt katonatársa kutyáját (aki maga is harcos) elviszi a Nogalesben lévő bázisra. Briggs (Channing Tatum) el is indul a belga juhász fajtájú szukával, és utazásuk közben megszereti Lulut (ez a kutyus hívóneve). Számtalan kalandjuk után éri el a kutya eredeti gazdájának temetését és magát a bázist is. A több napos kaland alatt a férfi tisztába kerül önmagával és tisztábban látja életét, illetve céljait is. A Katonadolog habkönnyű vígjáték lazulni vágyóknak. Értékelésem: 70%.