2024.07.29 15:34 kabel Olvasottság: 131x
0

Ettől a katasztrófától bealszol!

Bejelentették a folytatást, úgyhogy nekiveselkedtem. Elsőre azt hittem, egy tipikus Gerard Butler-akciófilm lesz, túltolt robbanásokkal és lövöldözéssel. Kissé meglepett, hogy a film inkább az emberekre fókuszált, és egy érzelmes sztorit próbált elmesélni a túlélésről és az emberi összetartásról. Sajnos azonban, mindezt olyan unalmasan tette, hogy még többszöri belepörgetés után is az volt az érzésem, hogy maximum egy rövidfilmre elég történet van itt.

Igen, ez egy katasztrófafilm is, így van pár ronda CGI-os meteorrobbanás és a tipikus szituációk, szereplőink minden pillanatban egy meteorzápor elől futkosnak. A zsáner majdnem minden közhelye elsül a filmben, a cukorbeteg gyerektől és a hátramaradó nagypapa karakteren át, egészen a semmiből, pont időben megmenekülő családig. A film ennek ellenére hihetetlen unalmas, egyszerűen hosszú jelenetekig csak azt nézzük, hogy a család autóval megy A-ból B-be, miközben stock melankolikus zene duruzsol a háttérben.

Ettől a katasztrófától bealszol!

Azért akad pár érdekesség, például, ahogy emberek megpróbálják elkeseredetten kijátszani a rendszert, vagy ahogy a katonaság próbált helytállni, vagy ahogy a koordinálást vezetők szintén nem láttak esélyt a túlélésre. Ezek csak elenyészve jelentek meg. A film vége felé nagyon elvesztette a lendületet, minden jelenet, minden beállítás messze túl volt nyújtva. Nehezen értem meg, hogy lehet egy katasztrófafilm alatt unalmas történetet mesélni.

Gerard Butler akcentusa több ponton változott a filmben, néha közel felismerhetetlen volt, amit mondott, ami elég humoros volt a drámaibb szitukban. A többi szereplő egész oké volt, csak sokkal jobban örültem volna, ha a film nem klisékhez nyúl, hogy bemutassa őket.

akció | dráma | katasztrófafilm | thriller

Egy magánéleti válságba jutott házaspárnak és fiuknak biztos helyre kell menekülniük a Földet és az egész emberiséget fenyegető meteoreső miatt. A világ kormányai... több»

0