Közösség

Vélemény:

44 Piranha

(1995)

Piranha

Márton   2018.10.28 17:01
0

Jómagam teljes mértékben elvoltam az 1978-as Joe Dante által rendezett Piranha című filmmel. Nem akarta megváltani a világot, nem akart olyan határokat elérni mint az 1975-ös Cápa című film, egyszerűen csak szórakoztatni akarta a nézőjét a maga módján és ez szerintem sikerült is neki! Az már egy másik dolog, hogy maga a film Magyarországon elért egyfajta kult-státuszt (bár ehhez talán volt egy kis köze az akkori politikai helyzetnek is, nemhiába volt abban az időben rengeteg narrátoros kalóz Vhs, de ebbe inkább nem is mennék bele)! A lényeg hogy 1995-ben a producerek és a gyártó stúdió úgy gondolta hogy itt lenne az ideje, ha újra leforgatnák a 78-as Piranhát, egészen apró eltérésekkel az eredetihez képest! Apró érdekesség hogy mint az eredeti, mint pedig ennek a változatnak a producer személye Roger Corman volt! Ezt a filmet tekintem az egyik legpofátlanabb újraforgatásnak ami valaha elkészült, mégpedig azért, mert teljes mértékben megegyezik az eredeti film történetmenetével. Csupán egy-két jelenetet változtattak meg benne (ami alapjába véve totál lényegtelenek voltak), illetve talán még egy kisebb eltérés volt, miszerint a 95-ös változat, talán egy kicsit véresebb lett, de ennyi! Színészek terén sem nagyon tetszett az újrázás, valahogy "sótlanabbak" lettek a karakterek! Technikailag sem lett jobb, sőt, én valahogy a régebbi változatot jobbnak éreztem! Tehát ha már Piranha, akkor maradnék az 1978-as Joe Dante általi változatnál, ezt pedig totál elfelejteném!