Megtekintettem ezt az alkotást, és nem Adam S. miatt. Hát, sajnos csalódnom kellett, mert egy semmilyen filmet kaptam. A sci-fi kategória kilőve. Talán a dráma és a lélektani filmek közé tudnám besorolni, de annyira rosszul lett felépítve a film, hogy már rég láttam ennyire bizonytalan produkciót. Miért kell mindenbe belekapni, és ezt rosszul ábrázolni?
A szereplők mentségére legyen mondva, aki ezt megírta, az sok mindennel nem volt tisztában. Összességében a forgatókönyv nagyon gyenge, a rendezés már néhol eléri a három csillagot. A szereplők nem tudnak hozzáadni a filmhez, nincs is mit. A hangi és képi effektek legalább elérték a közepes szintet néhol. Így nagy jóindulattal megadom rá a két csillagot, és csak azért, mert az érzelmek terén kapunk olyan felvillanásokat, amelyek filmre emlékeztetnek minket. Amúgy semmit nem ad a film, egy nagy üresség marad az emberben, és hiányérzet. Főleg az forog az agyban, hogy most mi is volt ez, mit akartak ezzel mondani...
A történet is zavarosan indul, aztán egyre több infót kapunk, és plusz megjelenik Hanus, na ez aztán a komoly sci-fi, még az E.T. is jobban festett volna, mint ez a pókszerű lény. Érzelmek terén pedig egy atombomba volt, ami felrobban, végigsöpör mindenen, és nem hagy semmit. Nálam nem váltott ki libabőrt a film egyik jelenete sem, nem tudtam azonosulni azokkal az érzésekkel, ahogy bemutatták, nekem szürke volt az egész. Rég nem tapasztaltam ilyet, még pszichológiailag is egy nagyon gyenge és félrevezető lélektani film, ami nem ad semmit az ember számára, pedig várjuk, hogy történjen valami megfogható benne, de semmi.
Hát, igazából nem tudom ajánlani, engem nem kötött le, és biztos, hogy nem is nézem meg többször, így a gyűjteményem egyik legmélyebb pontjára teszem. Nem értem a filmkészítőket, hogy nem látják át a forgatókönyvből, hogy az egész egy katyvasz. Szerintem a színészek biztosan szóltak, hogy valami nem stimmel ezzel, de őket csak a pénz érdekli, pedig átírhatták volna egy értelmesebb történetre. Na, erről ennyit, nem is szaporítom a szót, aki megnézi, annak jó szórakozást, mármint a semmihez. Üdv, Yosi

49 Az űrhajós (2024)
Az árva kisfiúként, nagyszüleinél nevelkedett Jakub Procházka mindenen és mindenkin túltesz, hogy ő legyen az első cseh űrhajós. több»
Szereplők: Adam Sandler, Carey Mulligan, Paul Dano, Isabella Rossellini, Lena Olin