2022.03.30 17:33 BaloghBogi42 Olvasottság: 296x
2

A szóbeszédek pókhálójának kavalkádja

A legtöbb embernek van egy jól kialakult, stabil, megmásíthatatlan véleménye a kosztümös filmek és sorozatok világáról, amely sokszor a nemek között fellépő sztereotípiák részét is képezi. Az esetek többségében a férfiak rettegnek attól, hogy végig kelljen nézni egy több órán át tartó alkotást, amiben a szereplők furcsa, idejétmúlt szókinccsel társalognak, és ahol a nők fájdalmas fűzőt viselnek.

Azonban A Bridgerton család garantáltan az ő kőszívüket is meglágyítja, a zsáner rajongóinak pedig az első másodpercekben belopja magát a lelkünkbe. Egy olyan világot tár elénk, ahol az angol elit fényűző élete mögé nyerhetünk bepillantást. Megtudhatjuk, mennyire gyilkosak is tudnak lenni a kegyetlen pletykák, és milyen gyorsan tették tönkre a fiatal hölgyek életét annak idején. Ezt természetesen egy olyan város életének mindennapjain keresztül, ahol egy pletykalap nyújtja a lakók számára a mindennapi kikapcsolódást.

A szóbeszédek pókhálójának kavalkádja

A történet annyira részletesen van kidolgozva, hogy szinte átérezzük, mekkora fájdalommal is járhatott az elrendezett házasságokkal együtt járó élet, amibe akaratukon kívül kényszerítették bele a személyeket. Elvégre ki ne akarná legalább megadni magának a szerelem megtalálásának lehetőségét egy olyan világban, amit önmagában is nehéz elviselni, nemhogy egy rossz, kevésbé kompatibilis társ kíséretében?!

Eddig mindössze kettő évad jött ki a sorozatból, de már előre megmondhatjuk, hogy (jogosan) feljuttatta magát a filmtörténelem nagyjai közé. Teljes szívvel ajánlom mindenkinek, aki szereti beleásni magát a szóbeszédek pókhálójának kavalkádjába és nyomozgatni kicsit az igazság után.

dráma | romantikus

A bestseller könyv ihlette sorozat a Bridgerton család nyolc elválaszthatatlan testvérének történetét és szerelmi életét követi nyomon a fiktív Angliában. A Julia... több»

2