Érzelmi érték

Érzelmi érték

Affeksjonsverdi

Nora és Agnes újra kapcsolatba lép rég nem látott apjukkal, Gusztávval, az egykor híres és karizmatikus filmrendezővel. Felajánl Narának egy szerepet a visszatérő filmjében, de a lány visszautasítja. A szerepet helyette egy fiatal, temperamentumos hollywoodi színésznő kapja. Most a… Több

Rendező: Joachim Trier
Forgatókönyvíró: Eskil Vogt, Joachim Trier
Ország: Németország, Svédország, Egyesült Királyság, Franciaország, Dánia, Norvégia, Törökország
Premier (HU): 2026.01.01.
Forgalmazó: ADS Service

2026.01.05 Fiximan

Joachim Trier kihozta a maximumot a csendből és az apró gesztusokból. Ha szereted, amikor a film nem mondja meg, mit érezz, hanem rád bízza, akkor ez ütni fog. Néhol kicsit lassú, de pont ez az, ami miatt az érzelmekben el lehet veszni, szóval nekem működött.

2026.01.04 tyna19955

Ez a film olyan volt, mintha valaki belenézett volna a fejembe, és szépen, finoman kirakta a képeket egy régi családi album lapjaira. A történet nem pörög mint egy akciófilm, hanem lassan ereszt be az érzelmek világába: a múlt sebei, a megbocsátás lehetetlensége és a csendes gyógyulás képei még napokig bennem maradtak

2026.01.02 Pinky86

Simán az egyik legemberibb családi dráma, amit mostanában láttam. A ház, ami lassan szétesik, olyan metafora, hogy sokszor eldobtam volna a popcornt. A karakterek nem túlzóak, hanem tényleg élnek a vásznon, a fájdalom, a nosztalgia meg a régi konfliktusok visszhangja konkrétan üt.

A film 24 279 903 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 9 196 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

Stellan Skarsgård megkapta a Szarajevó Szíve díjat a 2025-ös Szarajevói Filmfesztiválon.Szerző: Csillag Lajos