Hát akkor tovább „menetelnék” a nyolcvanas évek horrorpalettáján, és most egy kissé „elborult” és szexmániás rendező, bizonyos Jesús Franco filmjét fogom boncolgatni...
Bevallom őszintén, nekem nagyon tetszett a film, és általában, persze nevek nélkül, de mi a fenének néznek olyanok horror mozikat, akik utána fintorognak?
Nem azt mondom, hogy mindenkinek kötelező a horrorfilmekről jót írni, de olyanokat, hogy:
– Pfúj, ennek mi értelme?
– Ez olyan beteges...
– Nem tudom, ki bírja ezeket a filmeket?
– Az is hülye, aki nézi!
És a többi, és a többi...
Ott van Pókember, Amerika Kapitány, Godzilla, az összes Marvel, piff-puff, dirr-durr, világmegváltó mozik...
Azokat kell nézni tátott szájjal!
Na de vissza mozinkhoz...
Természetesen itt is, mint a nyolcvanas évekbeli filmek egy részénél, érzek egy kis Friday the 13th és a The Texas Chain Saw Massacre „utóhatást!”
Hirtelen vágások, brutalitás, kemény, feszes tempó, rengeteg éjszakai felvétel, alulról, oldalról bevilágítva (softlight), ahogyan kell...
Erich Tomek története átlagos, véres és nem is annyira rossz!
A zenei alapok, effektek is jók és tökéletesen el vannak találva, köszönhetően Gerhard Heinznek, és a fényképezés sem rossz, hála Juan Soler munkájának...
A jó castingnak köszönhetően a színészi munka sem rossz, bár személy szerint nekem Manuel (Alexander Waechter) karaktere kissé fura volt a képernyőn...
Ó, és a maszkok, speciális effektek!
Azért említsük meg Juan Ramón Molina nevét, aki bár nem futott be akkora karriert, mint mondjuk Tom Savini, de a filmbéli trükkök nagyon erősre és félelmetesre sikerültek!
Egy komoly slasher-exploitation mozi, körfűrészes lefejezéssel, mellbeszúrással, fojtogatással, vérbő gyilkosságokkal és persze meztelen nőkkel, kicsit Dario Argentóra és stílusára gondoltam, de rendezőnknek, mivel nincs igazán kiforrott stílusa, rengeteg rendezése ellenére sem, kicsit másolósnak, néha káoszosnak érzem az egészet.
A megingások ellenére egy korrekt iparosmunka, amit a zsáner kedvelőinek kötelező megnéznie!
Olivia Pascal, Nadja Gerganoff, Jasmin Losensky, Christoph Moosbrugger és persze Corinna Drews magabiztos játékával egy tisztességesen elkészített film.
Az IMDb-n 2800 véleményezés után 5,2/10-es, a TMDB-n 57 szavazat után 51%!
Nálam a film négy csillag és 72%!
Gazpacho, sült tarja, tiramisu és sült tészta!
Majd szunyókálás a kedvenc fotelemben!

56 A halál fürésze (1981)
Miguel öt év után szabadul egy elmegyógyintézetből, miután megerőszakolt és megölt egy fiatal lányt. A nővére gondjaira bízzák, akivel vérfertőző kapcsolatban áll.... több»
Szereplők: Olivia Pascal, Christoph Moosbrugger, Nadja Gerganoff, Jasmin Losensky, Corinna Drews